6.0 dan sonra wireless kapanmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bgenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bgenc

Original poster
Kayıtlı Üye
7 Haz 2015
48
1
Wireless hiçbir şekilde kapanmiyor. Kapalı görünse de pil sekmesinde açık görünüyor. Locationdaki Wi-Fi kPaliyken de tara özelliğini de kapattim. Hiçbirşey kar etmedi. Var mi çözümü?

bgenc' Alıntı:
FoggyFa' Alıntı:
ayarlardan girip kapatmayı denediniz mi

Wi-Fi ayarlarından mi?? E yâni...
Ordan kapattigim halde kapanmadigi için sorun var diyorum zaten.
abimin telefonundada CM12.1 kurulu bildirim çubuğundan kapanmıyordu bir ara ayarlardan wifiye girip kapatınca oluyordu sadece ondan dedim

Tam olarak neyin çözüm olduğunu bilmiyorum ama disable ettiğim bazı programlar vardı. Onları tekrar enable ettim. Sonra WiFi'i açtım, kapattım. Sonra programları tekrar disable ettim. Şimdi Wifi olayı çözüldü. Tahminim, disable ettiğim programlardan birisi o sırada WiFi'dan birşeyler indiriyordu. Birden program disable olunca o açık port'ta kaldı öyle. Şimdi sorun yok. Yalnız bu sefer de telefon devamlı awake modunda takıldı :)
Daha tam anlaşamadık marshmallow'la ama bakalım bir arayol bulucaz inşallah :)

bgenc' Alıntı:
Tam olarak neyin çözüm olduğunu bilmiyorum ama disable ettiğim bazı programlar vardı. Onları tekrar enable ettim. Sonra WiFi'i açtım, kapattım. Sonra programları tekrar disable ettim. Şimdi Wifi olayı çözüldü. Tahminim, disable ettiğim programlardan birisi o sırada WiFi'dan birşeyler indiriyordu. Birden program disable olunca o açık port'ta kaldı öyle. Şimdi sorun yok. Yalnız bu sefer de telefon devamlı awake modunda takıldı :)

Aslında aynı bug 5.1.1de de var. Ben daha 6.0 a geçmedim ama pil grafiğinde kablosuz kapalı olduğu halde açık görünüyor bazen.

Tespitlerim doğrultusunda şunu farkettim:
Kayıtlı bir Wi-Fi bulunmayan bir yerdeyseniz (mesela sokakta) ve Wi-Fi ı açarsanız bir şekilde Wi-Fi hep açık kalıyor. Çünkü evde bu problemle karşılaşmıyorum. Ne zaman ki dışarı çıksam yanlışlıkla Wi-Fi ı açsam benim de başıma geliyor.

bgenc' Alıntı:

aynı sıkıntı bendede var. Wifi kapalı gözükmesine rağmen pilde açık gözüküyor. Devre dışı bıraktığım turkcell uygulamalarından olabilir o halde bir deneyeyim bende.