Avgo And-1500 Android 5.1 Üniversal Custom ROM Yükleme

atesnet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Avgo And-1500 Android 5.1 Üniversal Double Din Oem Multimedia



ROM hakkında görüşlerim;

ROM'u cihazıma kurduktan sonra yaşamış olduğum sorunların bir çoğundan kurtuldum. Örneğin donma olayı kayboldu, Cihazı başlattığımda volüme çubuğu hemen tepki vermezdi cihaz 2-3 dk açılıp kendine geldikten sonra oda tepki verirdi bazen müzik dinlerken takılma da yapardı bu yazılımda bu sorunu hiç yaşamadım. En önemlisi (
) linki üzerindeki yayınlanan yazılımıda kurmuştum bass seslerinde azalma yaşamıştım. Fabrika ayarları vs. denemediğim yöntem kalmamıştı. Bu yeni yazılımda basslar normale döndü. Bluetooth ile kopma sorunu yaşamadım. Cihaz çok akıcı çalıştı.


Yorumlarda sizinde görüşlerinizi bekliyorum.

Saygılarımla.


Avgo Firması hakkında küçük bilgi;

Avgo markasından android double din cihaz alacaksanız 2 kez düşünün benden söylemesi.

Firma bu satın alınan ürünün arkasında durmayışı ister istemez kullanıcıları rom arayışına sokuyor. Nedeni bariz çok bellidir. Avgo sitesine girdiğimde avgo 1500 modelini sitede bilgilerine ulaşamıyorum. Örnek vermem gerekirse diyelim Pioneer double din cihazınız var Pioneer sitesine girdiğinizde ürünün modelini siteden bulup kullanıcı klavuzu yazılım ile ilgili buglar olduğunda yazılım dosyalarına ulaşabiliyoruz. Bu durum Avgo da yok kısacası ürünün arkasında değiller sanki yada farklı bir sebepleri var satış politikası orasını bilemiyorum artık. Artık birçok üretici sattığı ürünün yazılımını web sitesine koyuyor mobil telefonlar örneğin. Avgo harici farklı Android Auto ürünleri de aynı şekilde fabrika romundan tutun MCU update dosyalarına kadar kullanıcıya sunabiliyorlar.

Fabrika ROM’unu kullandığımdan bu yana cihazda çok sorunlar yaşadığım için bu konuyu açmak istedim. Kısaca özetleyecek olursam Bluetooth bağlantı sorunları, Cihazda kasılmalar donmalar, Uygulamayı açtığında yanıt verememe gibi sayamadığım bir çok sorunları vardı. Cihazımı wipe yapıp fabrika ayarlarına döndüm sorun değişmedi. İlk zamanlar cihaz hızlı çalışıyor gibi olsa da bir zaman sonra tekrar şişiyor kilitlenme donma vs. kısacası cihaz lag olmaya başlıyor. Youtube üzerinde 5.1.1 yazılım linki verilmiş bu yazılımı da kurdum sorunlarımı çözmemişti. Youtube üzerinden bahsi geçen yazılımı kullandığımda basslarda azalma oldu EQ ayar bölümüne Bass çubuğu eklenmiş oradan sona çektiğim halde bu durum değişmedi. Uygulamalarda belli bir kullanımdan sonra donmalar daha da arttı cihazı ilk açtığında bekleme süresi ve cihazın kendine gelmesi en basidinden volüm çubuğunu arttırdığında tepkiyi geç vermesi takılması gibi sayamadığım bir çok sorunlar tekrar etti. Benim firmadan beklentim bu cihazın kronik sorunlarını ele alıp kullanıcıya bu sorunların fix’i ni web sitelerinde yayınlamaları lazım 3. Parti kişiler aracılığıyla bu sorunları kullanıcılardan çözüm bulunması bence saçma olur. Bunu söylememin nedeni avgo yu aradığımda youtube daki yazılımı denediniz mi onu yükleyin olmazda cihazı bize gönderirsiniz. Bu cihazdan arkadaşımda da var gönderdi bir şey değişmedi. Benzer sorunlar onda da var. Firmanın bu bahsettiğim durumları ele alıp bu konuyu değerlendirmesi lazım diye düşünüyorum.

Yukarıda paylaştığım yazının üzerine Dip not cihaz alacaksanız Witson alın bakın keyfinize. Aliexpress üzerinden PX30 PX5 Android 8.1 li +DAP özelliklerine sahip vs. arkadaşım aldı 1500 liraya 4gb ram 32 dahili hafızaya sahip android 8 ekran ips 1024x768 cihaza sahip oldu türkiye de satılan cihazlar daha yüksek fiyattan satılıyor artı teknik taraf sıfır sorun olduğunda düzeltme vs. yok cihazın garantisi de yoksa yandınız o zaman da bir anlamı kalmıyor. Elin cavuruna helal olsun diyorum witson mağazasına mesaj yazıyorsun teknik destekte oluyorlar adamlar mcu yazılım dosyasına kadar gönderiyor helal olsun adamlara. Aynı zamanda cihazın yedek parçaları vs. herşeye ulaşabiliyorsunuz. Ör. SOM kart, Ekran, anakart mı arızalandı aynı mağazadan alabiliyorsunuz. Avgo firmasını arıyorsun anakart arızalı yenisini alıcam yok abi anakart satılmıyor telefonda ben bunu yaşadım ondan yazıyorum bunları maalesef bizim firmalarla bu iş olmuyor çok ekmek yemeleri lazım. PX3 SOM karta 400 lira ücret istiyorlar 1 gb ramli model birde ram markası şansına. firmanın gözünde çünkü hepsi aynıymış. Yurtdışında px5 4 gb ram 32 gb hazızaya sahip som kartın fiyatıda 550 tl arada dağlar kadar fark var.

Malaysk Custom ROM Kurulumu

ROM’un Getirdiği Yenilikler eklenen bir çok özellik var. (ViperFX, Launcher, Xposed,.. Sayamadığım bir çok APK gömülü aynı zamanda OEM altında çok farklı launcher, Tools APK ları mevcut)

İlk yüklemeye çalıştığınızda bir hata oluşabiliyor cihazı yeniden başlatıp aşağıdaki yöntemlerden işlemleri tekrar yapın.

MTCD 1024X600 ve 800X480 PX3 1GB Android 5.1.1 RK3188 !!!

Avgo Markası Dışında kafa ünitesi RK3066 ve RK3188 olanlar içinde kullanabilirsiniz.!!! Diğer markalarda kesinlikle MTCD 1024 yada 800 1gb ram Android 4.4/5.1 olması lazım.

Üreticinin belirlerdiği bir yazılımı var ise sadece onların haricinde Bu cihazlarda kesinlikle MCU yazılımı değiştirmeye kalkmayın.

(Çok yakında MCU yazılımınıda paylaşacağım. Bununla ilgili testlerim devam etmekte.)

Bu yazılımda MCU yazılımı değişmiyor standart fabrika MCU versiyonunuz kaç ise aynı kalır yazılım attığınızda MCU yazılımına müdahale etmez.

Kurulum Rehberi;

Teyp ayarlarına ulaşmamız gerekiyor.

Ayarlar> Cihaz hakkında> Sürüm bilgisi>

MCU sürümü MTCD veya MTCE ile başlar. Sonraki iki, üç, dört herhangi bir harf olabilir - önemli değil.

Eğer teybinizin Android sürümü 5.1 ile Yapı numarası rk3188 ile başlıyorsa problem yok demektir. Belirtilen sürümler farklı ise bu yazılımı kesinlikle kullanmayınız. Cihazınız Brick olabilir.

Şimdi buraya kadar herşey tamamsa kuruluma geçiyoruz.

Öncelikle 1 adet 8gb yada 4gb lık telefonlarınız da kullandığınız sdkart lazım.

Aşağıda belirttiğim yazılımı bilgisayarınıza indirin.

ROM İndirme Linkleri:

MicroG Mod Sürümü:
(MicroG nedır kısa özet anlaşılacağı üzere play servislerinin değiştirilmiş halidir ram ve performansını etkilemeyen sisteme yük bindirmeyen play hizmetleri klonudur. Daha detaylı bilgiye google dan aratabilirsiniz.)


Download: dupdate_5_1_1_FUSE_MicroG_1024X600_800X480_RK3188_13_MAL_08_07_2018_MTCD.zip

Official Google Market Sürümü:

Download: dupdate_5_1_1_FUSE_Google_Service_1024X600_800X480_RK3188_13_MAL_09_07_2018_MTCD.zip

SD kartınızı FAT32 formatında biçimlendirin. İndirmiş olduğunuz zip içindeki yazılımı çıkartın dupdate.img dosyası flash diskin kök dizini içine kopyalayınız.

Buraya kadar da herşey tamamsa şimdi Oto teybimize yazılımı atmaya geliyoruz.

Ön Bilgi: Kontak kapalı iken cihazınız açılıyorsa kontak enerjisi bağlanmamış teybiniz sürekli çalışmaya ayarlıdır sürekli uykuda bekler. Akünüzü sürekli kullanma riski vardır. Teybin ömrünü kısaltmış olursunuz bağlantı problemleri vs. yaşayabilirsiniz. Bu durumu teyp montajı işinden iyi anlayan birine düzelttirmeniz gerekir.
Yazılımı 2 Türlü yükleyebilirsiniz.


İlk Yöntem (Önerilen):

1. Aracın Kontak kapalı teyp kapalı olması lazım. Burası önemli Teyp üzerinde usb flash disk vs takılı ise hepsini sökün teyp üzerinde takılı hiç bir şey kalmasın.

2. SD karta kaydettiğimiz yazılımı teybin sol altta 2 tane sd kart girişi var soldaki gps dir. SD olan bölüme takıyoruz.

3. Teybin Sol üst köşedeki power açma düğmesine basılı tutuyoruz. Kontağı açıyoruz yada teybiniz açık ise ekranın sağ üst köşede küçük reset düğmesi var kürdan ucuyla basıp teybi reset atıyoruz. diğer elimizde basılı duran power tuşunu 3-4 sn bırakıp hemen 1 kez power tuşuna basıp çekiyoruz cihazın ekranı geldiğinde kurtarma alanına geçmiş oluruz.

4. update/mcu image from sdcard and clear all alanına gelmek için teybin sağ radyo frekanslarını ayarladığımız çevirilen düğme var seek yazan ona basıp çekiptiğimizde aşağıya kaydırabilirsiniz. Seçimi açmak içinde aynı tuşa basılı tuttuğunuzda seçimi yapmış olursunuz. Yazılım kurulumu başlar.

Z3QQZ3.jpg


5. ROM kurulumu tamamlandığında HU önyükleme işlemini başlatır. Önyükleme tamamlanana kadar BEKLEMEYİN (hiçbir şekilde tamamlanmaz) Kurtarma modu menüsüne gidin ve “Wipe all data/factory and cache reset” seçeneğini seçin.

4zqqP7.jpg


Birinci yöntem bu kadar keyfini çıkarın.

İkinci Yöntem:

1. HU açıkken Teyp üzerinde usb flash disk vs takılı ne var ise hepsini sökün teyp üzerinde takılı bir şey kalmasın.

2. SD karta kaydettiğimiz yazılımı teybin sol altta 2 tane sd kart girişi var soldaki gps dir. GPS olan bölüme takıyoruz.

3. Ayarlar menüsüne gidin, menünün en altına gidin, “Tablet hakkında” yı seçin.

Az66yq.jpg


4. “Sistem Güncellemeleri” ni seçin.

RD99On.jpg


5. “Wipe data and format flash”” seçeneğini işaretleyin. “Install” a basın.

g6VV9N.jpg


6. Cihazınız yeniden başlatılacak ve Malaysk ROM kurulumu başlayacak. ROM yüklemesi tamamlandığında, Cihazınız önyüklemeye başlar güncellenmiş Malaysk ROM’u kullanıma hazır olmuş olur. Bu kadar!

Avgo ile ilgili teknik konuları aşağıdaki linklerde paylaşıyorum.
Avgo And-1500 -MCU'nun kilidini açma & MCU'ya yazılım atma
Avgo And-1500 Uyumlu MCU Dosyaları
Avgo AND-1500 Android 5.1 olan cihazlara Fabrika 7.1 Romu veya Custom 7.1 Hal9k Rom 2 Kurulumu
Avgo And-1500 Android 5.1 Üniversal Custom ROM Yükleme
Avgo And-1500 Android 5.1 Üniversal [Stabil] Fabrika Romu Yükleme
 
Son düzenleme:

atesnet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
İş yoğunluğundan ilgilenemedim. Linkleri Güncelledim. Kullandıktan sonra yorumlarını bekliyorum.
 
Son düzenleme:

ozdilo

Kayıtlı Üye
Merhaba anlattiginiz sekilde yapiyorum ama bahsettiginiz menu ye girmiyor kontaga bagli acinca acikiyor kapayinca kapaniyor teyp
 

atesnet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Recovery alanına girebiliyor musun? Orda denedin mi bu işlemleri. Teybin sağ üst tarafta reset düğmesi var bi kürdan ucu yada ataçla resette basılı tutup power tuşuda aynı basılı olacak reseti bırakıp power tuşunu 5 sn kadar basılı tutmaya devam et sonra bırak recovery alanına girmiş olursun. Buda farklı bir yöntem.
 

ozdilo

Kayıtlı Üye
Recovery alanına girebiliyor musun? Orda denedin mi bu işlemleri. Teybin sağ üst tarafta reset düğmesi var bi kürdan ucu yada ataçla resette basılı tutup power tuşuda aynı basılı olacak reseti bırakıp power tuşunu 5 sn kadar basılı tutmaya devam et sonra bırak recovery alanına girmiş olursun. Buda farklı bir yöntem.


Kontak açıkken mı kapalı iken mı yapacağım bunu
 

ekduyan

Kayıtlı Üye
Paylaşım için teşekkürler xda'da görmüştüm ama denemeye cesaret edememiştim. Şu linkteki kişi de orjinal rom dosyasını paylaşmış. Acaba malaysk romdan sonra bu dosyayla orjinale döndürebilir miyiz cihazı garanti vb. işlemler için?
 

thehopeless

Kayıtlı Üye
paylaşım için teşekkürler arkadaşım indirdim kurdum çok da güzel oldu bahsettiğin gibi yavaşlık donma geç tepki verme sorunları tamamen kalktı. Ancak paylaştığın arşivde ana ekrandaki anlık hız göstergesi radyo frekansı adı veya şarkı adını gösteren bar'ın çalışması için gerekli olan bazı dosyalar eksikti. Epey bi araştırmadan sonra dosyaların eksik olduğunu farkettim. Bu romu hazırlayan Malaysk'nin "xda" da paylaştığı linkten indirdim ve eksik dosyaları cihaza ve karta ekledim. Şuan sorunsuz sıkıntısız şekilde kullanıyorum. Teşekkürler.
 

Sato4242

Kayıtlı Üye
Merhaba hayırlı günler öncelikle rom çok stabil çalışıyor eskisi bana kafayı yedirmişti şimdi harika hızlı ve kullanışlı çok teşekkür ederim paylaşım için benim tek bir sorum olacak ekranda görünen hız gösterge panelini nasıl çalışır duruma getiririz bunu çözemedim yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden çok teşekkür ederim hayırlı günler dilerim.
[doublepost=1547450455,1547450052][/doublepost]
Maalesef olmuyor kapanıp açılıyor başka da olan bir şey yok
Bende akşam yükledim başta beceremedim ama sonra çözdüm olayı şimdi şöyle yapıyorsunuz resete basılı tutarken açma kapama tuşuna da basılı tutuyorsunuz sonra reseti bırakıp açma kapama tuşuna 3 saniye kadar daha basılı tutup sonra bırakıp hemen geri 5 saniye daha basılı tutup bırakıyorsunuz sonra kendisi istemiş olduğunuz menüye geçiş yapıyor
 

byahmethero

Kayıtlı Üye
Hocam konuyu biraz daha açabilirseniz yardımcı olabilirim. Bildiğimiz standart tablet'e bu yazılımımı kurmak amaç ?
Hocam ben bu yazılımı herhangi destekleye bilecek bir tablete kurmak istiyorum böyle bir imkanım varmı.
bu Windows tabletlere de Windows yerine bunu kurmak istesek yapa bilir miyiz
 

atesnet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Hocam ben bu yazılımı herhangi destekleye bilecek bir tablete kurmak istiyorum böyle bir imkanım varmı.
bu Windows tabletlere de Windows yerine bunu kurmak istesek yapa bilir miyiz

Maalesef bu yazılımı kullanamazsınız. Donanımlar aynı değil mümkün değil. Arayüz değişikliğine gidip tableti araçta rahat kullanmanız için Car Launcher kurabilirsiniz. Aşağıdaki linktekileri deneyebilirsiniz. Eğer bunu yükleyemezseniz Google Play üzerinden bu launcher ı yüklemeyi denemelisin.

Link: Car-Launcher-Pro-v1-5-5.apk
Link2: Car-Launcher-Pro-v1-5-2.apk
 

byahmethero

Kayıtlı Üye
Anladım hocam bu Windows kurulu tablete işletim sistemini silip yerine bunu kurmak istiyorum olmaz diyorsunuz doğrumu ?
Android tablette car luancher kürüyorum ama tek sıkıntı arabaya bindiğimde iPhone gelen çağrıları tablet üzerinden cevaplamak istiyorum buna bir çözümünüz varmı bloutout aracılığı da olabilir
 

atesnet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Anladım hocam bu Windows kurulu tablete işletim sistemini silip yerine bunu kurmak istiyorum olmaz diyorsunuz doğrumu ?
Android tablette car luancher kürüyorum ama tek sıkıntı arabaya bindiğimde iPhone gelen çağrıları tablet üzerinden cevaplamak istiyorum buna bir çözümünüz varmı bloutout aracılığı da olabilir
Maalesef olmaz. Android sürümü nedir sizdeki tabletin? Google play üzerinden A2DP ile arama yapmalısın bunları denemelisin bluetoot üzerinden gelen çağrıları alması için.
 
türk porno porno porno izle eryaman escort diyarbakır escort
Üst