Bildiğiniz gibi custom rom sonrası tabletlerimizde bir sorun oluşmakta (herkesde değil) dokunmatiklerimiz etkisizleşir ekran kapanıp tekrar açıldığında yine aynı sorun oluşur bazen bu sorun çok ilerler mesela bende geçen günlerde tamamen etkisiz hale geldi recovery moda almadan düzelmedi araştırdım ve bi yöntem buldum build.prop adlı dosyaya bi kaç tweak yani kod ekleyerek geçiçi bi çözüm ürettim artık çok daha azaldı ve genellike tablet kendi çözer oldu bu sorunu şimdi bu kodları siz değerli TürkDevs üyeleriyle paylaşıyorum;
Önce yapmamız gereken build.prop 'u yedeklemek bunu ister twrp üzerinden back-up alın ister kopyala+yapıştır yöntemiyle
Sonrasında daha sağlıklı olması için PlayStore 'dan "Root Essentials" adlı uygulamayı indirelim build.prop düzenleyici 'den şu kodları tek tek ekleyelim (eşittir "=" işaretini eklemeden)
touch.pressure.calibration=amplitude
touch.size.calibration=geometric
touch.size.scale=100
touch.pressure.scale=0.001
debug.gr.numframebuffers=3
Ve tableti yeniden başlatalım eğer açılmaz ise yedeklediğimiz verileri yükleyip aynı yöntemi tekrarlayalım
SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR :emoji_slight_smile:
işinize yaradıysa altta bi beğen butonu var basabilirsiniz :emoji_slight_smile:
Önce yapmamız gereken build.prop 'u yedeklemek bunu ister twrp üzerinden back-up alın ister kopyala+yapıştır yöntemiyle
Sonrasında daha sağlıklı olması için PlayStore 'dan "Root Essentials" adlı uygulamayı indirelim build.prop düzenleyici 'den şu kodları tek tek ekleyelim (eşittir "=" işaretini eklemeden)
touch.pressure.calibration=amplitude
touch.size.calibration=geometric
touch.size.scale=100
touch.pressure.scale=0.001
debug.gr.numframebuffers=3
Ve tableti yeniden başlatalım eğer açılmaz ise yedeklediğimiz verileri yükleyip aynı yöntemi tekrarlayalım
SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR :emoji_slight_smile:
işinize yaradıysa altta bi beğen butonu var basabilirsiniz :emoji_slight_smile:
Son düzenleme: