satiricon4545
Yasaklı Üye
Merhaba arkadaşlar;
Bugun bır cogumuzun bildiği aslında umursamadıgı gizlilik gerçegi var.
Google konum hızmetlerının hayatımıza gırmesı selfie ve fotografların patlama yaptıgı bu zamanlarda hiç farkında bıle olmadan kendimizi ifşa ediyoruz.
Gizlilik diye bir şey kalmadı!
Siz haberınız olmadan bıle google hızmetlerı kamera acıldıgı zaman gps ı; yada erısebılıyorsa etraftakı modem lerden yada Hucresel verıden yer tespıtı yapar.Ve bunu fotografa entegre eder.
NOT:Facebook'a yuklenen fotograflardan yer tespiti yapılmaz.Facebook fotograftakı entegre bılgılere el koyuyuor.
Tabi denıyebılırsınız
Kali-linux
İşte tam olarak burada devreye gırıyor.
Gereklı olan araç kurulu gelmıyor.
Uç birim açalım ''root'' olalım ve şu komutu girelim:
apt-get install exiftool
dedikten sonra evet yada hayır dıye sorar evet dıyın ındırsın kurulum tamamlanınca belgeler klasorune gelelım ve ıncelemek ıstedıgımız fotografı oraya yapıstıralım.Fotografın ısmını basıt bı sey yazın ısınız kolaylasır.
Shift ve sag clıck atarak Uc bırımde aç'a basalım.Bunu fastboot komutu verenler bılır :
Verecegımız komut şu:
exiftool ''fotografın adı''.jpg
yazıp enterlayınca fotografın ındexı karsımızda...
Wleyfox swift ! Sasırmadım :
Ben cıkan sonuclardan konumun yarısını sildim kordınatları google mapse yazarsanız sıze fotografın cekıldıgı yerı gosterır
Sayko lab. sunar...
http://forum.turkdevs.com/konu-kali-linux-wmware-kurulum.html
Bugun bır cogumuzun bildiği aslında umursamadıgı gizlilik gerçegi var.
Google konum hızmetlerının hayatımıza gırmesı selfie ve fotografların patlama yaptıgı bu zamanlarda hiç farkında bıle olmadan kendimizi ifşa ediyoruz.
Gizlilik diye bir şey kalmadı!
Siz haberınız olmadan bıle google hızmetlerı kamera acıldıgı zaman gps ı; yada erısebılıyorsa etraftakı modem lerden yada Hucresel verıden yer tespıtı yapar.Ve bunu fotografa entegre eder.
NOT:Facebook'a yuklenen fotograflardan yer tespiti yapılmaz.Facebook fotograftakı entegre bılgılere el koyuyuor.
Tabi denıyebılırsınız
Kali-linux
İşte tam olarak burada devreye gırıyor.
Gereklı olan araç kurulu gelmıyor.
Uç birim açalım ''root'' olalım ve şu komutu girelim:
apt-get install exiftool
dedikten sonra evet yada hayır dıye sorar evet dıyın ındırsın kurulum tamamlanınca belgeler klasorune gelelım ve ıncelemek ıstedıgımız fotografı oraya yapıstıralım.Fotografın ısmını basıt bı sey yazın ısınız kolaylasır.
Shift ve sag clıck atarak Uc bırımde aç'a basalım.Bunu fastboot komutu verenler bılır :
Verecegımız komut şu:
exiftool ''fotografın adı''.jpg
yazıp enterlayınca fotografın ındexı karsımızda...
Wleyfox swift ! Sasırmadım :
Ben cıkan sonuclardan konumun yarısını sildim kordınatları google mapse yazarsanız sıze fotografın cekıldıgı yerı gosterır
Sayko lab. sunar...
http://forum.turkdevs.com/konu-kali-linux-wmware-kurulum.html