Miui rom yüklerken error 7 hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Romajah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Romajah

Original poster
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
79
4
miui 7.1.20 yüklerken error 7 hatası alıyorum recovery değiştirdiğimde yine error hatası alıyorum yardım ederseniz sevinirim

sizden başka hata alan yok sanırım, en azından ben görmedim.

Bu yüzden aklıma 2 şey geliyor; ya ROM eksik indi ya da telefona atarken zip bozuldu.

Tavsiyem Romu sağlam bir internetle direk telefonunuza indirmeniz.

Kuran birçok kişi var, romda sıkıntı yok gibi duruyor.

• Like
Tepkiler: ReeLperesT
kurmadan önce 1 rar programıyla açmayı dene hata varmı bak

Hatayı tam olarak yazın. Bi ara yaşadım bu sorunu. SS olaydı iyiydi.

bakın arkadaşlar bu olay partition yaptıktan sonra oldu
[doublepost=1485981624,1485981571][/doublepost]normalde farklı rom yüklesem çalışıyo

bakın arkadaşlar bu olay partition yaptıktan sonra oldu
[doublepost=1485981624,1485981571][/doublepost]normalde farklı rom yüklesem çalışıyo
Bu hatayı genelde bazı 4gb cihazlar alıyor.16 GB cihazlar böyle bir sorun yok.Siz önceden Miui 8 kullanıyordunuz yanlış hatırlamıyorsam.

1VqPzY.jpg

Sistem alanınız resimdeki gibi 688 mb. görünüyorsa 4 gb.Discovery'e Miui rom kurarken status 7 hatası oluşuyor.
Bunun için 4 gb.v8094 repartition tool programı ile yukarıdaki sistem alanını 1 gb.yapmanız gerekli.

neyi secicem
[doublepost=1485986524,1485986198][/doublepost]hocam şimdi 1 gb alınını secip miui romu kursam tekrar 2.5 gb hafıza yapılabilirmi

r6nYWa.png

ErkEnB.png

Bu iki resim yanlış anlaşılmayı çözer umarım. En üstteki /data ile en alttaki /sistem bölümleri tam anlamıyla bilinmiyor.
Kurduğumuz romları sisteme kurduğumuza göre üstteki resimde Discovery v8094 le repartition yapınca sistemi 1 gb.a çıkarmış oluyoruz.
Discovery Repartition Tool ile isterseniz 2.5GB/DATA +250 MB.DAHİLİ (4GB lar için)yazan yere tıklayıp repartition yapsanız bile sistem alanı yine 688 mb. oluyor. Yani 2.5 gb.tıklayınca sistem alanını 2.5 gb a çıkarmıyorsunuz. Dahili bellekteki belirli bir kısmı DATA ya ekliyorsunuz ama sistem alanı yine 688 mb.kalıyor.
V8490 ın tek farkı sistem alanını 1gb a çıkarması.

• Like
Tepkiler: Romajah
neyi secicem
[doublepost=1485986524,1485986198][/doublepost]hocam şimdi 1 gb alınını secip miui romu kursam tekrar 2.5 gb hafıza yapılabilirmi
1 GB system belleği gerektiren romları kullanacaksan V8094 repartiton tool uygulamasından
1 GB System / 2GB data olanı seçiceksin
romu yükledikten sonra partition ı 2.5 GB yapamazsın , yaparsan cihaz açılmaz .
Ya MIUI kullanıcaksın yada 2.5 GB user data :) ikisinden birisini seçmelisin.