Herkese Merhaba Arkadaşlar
Bugün Sizlere Stay Os romu için tema yapımını anlatacagım.
Gerekenler
-Örnek Bir tema (link vereceğim)
-Apktool 4.1 sürümü
-Herhangi bir icon pack
-Note++
Gerekenlerin linkleri
Gelelim Tema Yapımına
1. Öncelikle Zenui temasını apktool ile decompile edin
2. İcon pack apktool ile veya jabrt ile decompile edin
3. Apktool Out Klasöründe Zenui/res/drawable-nodpi klasorunu açalım Burada bizim iconlarımız bulunmaktadır.
4. Decompile ettiğimiz icon pack/res klasorunde iconlarun bulundugu klasörü açalım
5. Zenui/res/drawable klasorunde hangi iconda ne isim yazıyor ise kopyalayın icon pack/res iconların oldugu klasörde ki iconlar ile adını değiştirin
Örneğin : Zenui/res/drawable-nodpi klasorunde tarayıcı iconu
com_android_browser_browseractivity
bunu kopyalayın ve İcon pack/res iconların bulundugu klasordeki tarayıcı iconunun adı ile değiştirin
Bu işlemleri tüm iconlar için yapalım ve icon pack klasöründe isimlerini değiştirdiğimiz iconları alıp Zenui/res/drawable-nodpi klasörune atalım.Atarken uyarı verirse aynı isimden bulunan var diye Hedefteki dosyayı değiştir diyelim.
6. Tüm isim değiştirme ve iconları değiştirme işlemlerini yaptıktan sonra Zenui/res/drawable-hdpi klasorunde wallpaper.jpg adlı icon packda bulunan veya siziz istediginiz bir wallpaperi ( .jpg uzantılı olması gerek ) Zenui/res/drawable-hdpi klasöründeki ile değiştirelim.
7. İcon pack/Res klasöründe arama yerinde
" ic_launcher " yazarak aratın icon pack iconunu bulursanız.Zenui/res/drawable-hdpi ve xhdpi klasöründeki iconla değiştirin.
" ic_launcher " yazarak aratın icon pack iconunu bulursanız.Zenui/res/drawable-hdpi ve xhdpi klasöründeki iconla değiştirin.
Evet şimdi gelelim Temayı yüklerken sorun yasamamak için paket yükleme ismini değiştirmeye
Tüm işlemleri doğru bi şekilde yaptıysanız
Zenui/AndroidManifest.xml ye sağ tıklayıp note++ ile açalım ve asağıdaki kodu degiştirin
com.stayos.creative.zenuitheme
bu yazıyı note++ programında Ctrl+F kombinasyon tuşu ile yaparak aratalım bulduktan sonra
com.stayos.buraya kendi adınızı yazın. burayada tema adını yazın
Örneğin
com.stayos.superdroid.kingtheme
bu Şekilde istediginizi yazın ve Dosya/Kaydet e tıklayarak veya Ctrl+S kombinasyonu xml dosyasını kaydedin.
Daha Sonra Zenui/Res/values/string.xml dosyasını note++ açın ve aşağıdaki gördüğnüz kelimleri değiştirin.
Strings.xml de yazan kelimeler
<string name="app_name">ZenUi Theme</string>
<string name="theme_title">ZenUi Theme</string>
<string name="theme_style_name">ZenUi_Theme</string>
Siz burada " ZenUİ theme " yazan yerleri temaya verdiğiniz isim ile değiştirin.
En son işlem olarak /Zenui/smali/com/stayos klasörünü açın ve içinde bulunan creative yazısını isminiz ile değiştirin
ve yeni isim verdiginiz klasoru açın içinde bulunan zenuitheme adlı klasörün ismini temanızın ismi ile değiştirin.
Ve temanız Hazır şimdi Apktool ile Recompile edelim daha sonra imzalayalım ve temanızı deneyin.Sorunsuz bi şekilde temanız olduysa masaüstünden bir ekran görüntüs alın ve uzantısını herhangi bi resim programı ile .jpg olarak kaydedip.
Zenui/res/drawable-hdpi klasöründe theme_prewiev ile değiştirin sonra tekrar apkyı recompile edin ve imzalayın.
Biraz uzun anlatım oldu fakat bence açıklayıcı bir anlatım oldu

Yaptıgınız temayı bizimle paylaşırsanız herkes kullanabilir.
Anlatımı beğendiyseniz bir teşekkürü çok görmeyin :sigaraiciyor:
İyi günler Kolay gelsin

ANLATIM TAMAMIYLA BANA AİT OLDUĞU İÇİN KOPYALANMASI VEYA FARKLI PLATFORMLARDA PAYLAŞILMASINA İZİN VERMİYORUM.HAKKIMI HELAL ETMEM.
Credits
@"SuperDroid"
@"BlackPearl"
@"AloneMan"
@"Wes"
@"Orochi™"
@"Asderdd"
@"SmiLeToLiFe"
@"MadloveR"
@"ArdaKozkı"
@"RomMaster"
@"okydoky"