- 10 Ocak 2026
- 1
- 0
- 25
- Cihaz
- Redmi Note 14 Pro
- ROM
- Stock Android 16 HyperOS 3
Vestel Venüs V5 (TEOS) cihazı için stabil sorunsuz bir TWRP Portladım bu cihaza port etiğim TWRP ise Redmi 4A ya aittir
Dokunmatik ve diğer her şey sorunsuz çalışıyor
Sizlerden Ricam Olacaktır Bu Telefona Bir Android Portlayın
DİKKAT!!!
(CARLIV IMAGE KITCHEN) Kullanarak .img dosyalarını Unpack ettim isterseniz bunu kullanarak boot.img yi sorunsuz olarak Unpack edebilirsiniz
buradan indirebilirsiniz
VESTEL VENÜS V5 (TEOS) ÖZELLİKLERİ
SNAPDRAGON 427 İŞLEMCİ
3 GB RAM
32 GB DEPOLAMA
720x 1280 ÇÖZÜRÜNÜRLÜK
Lütfen donanıma bakınız yanlış cihaza yada başka donanıma sahip bir cihaza yüklerseniz Brick olur
VESTEL VENÜS V5 (TEOS) için QFİL Yükleme dosyaları
Cihazınız Brick olursa bu dosyayı indirerek EDL üzerinden eski haline getirebilirsiniz
VESTEL VENÜS V5 (TEOS) TWRP
Düz sade TWRP dosyasıdır (SORUNSUZ)
VESTEL VENÜS V5 (TEOS) TWRP (HARU URARA MOD)
Sadece HARU URARA Karakteri vardır Açılış ekranında ve ana ekranda sadece TWRP içindedir (SORUNSUZ)
VESTEL VENÜS V5 (TEOS) MAGİSK BOOT.İMG
Magisk Boot dosyasıdır Flash komutu ile yazılır Şifreleme YOKTUR
NASIL KURULUR (SAKIN GEÇME OKU)
İlk olarak verdiğim TWRP dosyasını indirmemiz gerekiyor sonra ise boot-magisk.img dosyasını Cihazın v1.16 sürümünde olmasını öneriyorum v1.18 sürümü ile sorun yaşayabilirsiniz
Cihazı FASTBOOT konumuna alıyoruz Ses Kısma Ve Güç Tuşu İle
BOOTLOADER Kilidinin açık olması lazım eğer açık değilse (fastboot oem unlock) yazarak açabilirsiniz eğer Türk Telekom telefonu ise bu komutu kabul etmeyebilir en aşağıda bu sorunu nasıl çözeceğinizi anlatacağım
İlk olarak boot-magisk.img dosyasını yükleyin
( fastboot flash boot boot-magisk.img ) bu komut ile
Okay Okay derse boot yazlımıştır sıra TWRP de
( fastboot flash recovery twrp-3_3_1-0-vestel-venus-v5.img ) bu komutu kullanın ama diğer dosyayı indirseniz onun ismini oraya yazınız
NOT: bunu V1.16 sürümü varken yüklemenizi öneriyorum V1.18 surumunde sorun olabilir verdiğim QFİL yükleme dosyasını kullanarak V1.16 sürümüne geçebilirsiniz hiç fark yok V1.18 ile
NASIL BOOTLOADER KİLİDİ KIRILIR (TÜRK TELEKOM SÜRÜMÜ İÇİN)
Her şeyden önce ilk olarak fastboot ile kilidini kırmayı denememiz lazım
( fastboot oem unlock ) bu komut
eğer bu komutu kabul etmez ise EDL ile kırmamız lazım telefonu tamamen kapatıyoruz sonra Güç Tuşu + Ses Açma +Ses Kısma Tuşlarına basılı tutuyorsunuz kablo bilgisayara ve telefona bağlı olması lazım eğer ki EDL ye geçtiyse ekran açılmaz ama aygıt yöneticisinde 9008 olarak görünür görünmüyorsa sürücüleri eksik olabilir
QFİL için olan dosyanın da bilgisayarımızda olması gerekiyor içinde prog_emmc_firehose_8917_ddr.mbn dosyası var bunun sayesinde Sahara engelini aşmış oluyoruz
İşin garip olan kısmına geliyoruz bu linkteki Toolu kullanmamız gerekiyor Huawei için ama bu telefon içinde yarıyor
İndirdikten sonra açıyoruz UNLOCK QCOM yazan yere tıklıyoruz Path To Frimware kısmı var orada Raw İmage diye kutucuk var ona basarak tik atıyoruz ve hemen yanında Select butonuna basıyoruz oradan QFİL için dosyayı seçip açıyoruz ve içinden prog_emmc_firehose_8917_ddr.mbn seçmemiz lazım
Son adım olarak ise Unlock FRP yada Unlock Device tuşuna basın
NOT: Com Port dan 9008 olan yeri seçiniz yoksa cihaza bağlanamaz
Bir sorun yaşarsanız hemen sorunuz
Dokunmatik ve diğer her şey sorunsuz çalışıyor
Sizlerden Ricam Olacaktır Bu Telefona Bir Android Portlayın
DİKKAT!!!
(CARLIV IMAGE KITCHEN) Kullanarak .img dosyalarını Unpack ettim isterseniz bunu kullanarak boot.img yi sorunsuz olarak Unpack edebilirsiniz
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
VESTEL VENÜS V5 (TEOS) ÖZELLİKLERİ
SNAPDRAGON 427 İŞLEMCİ
3 GB RAM
32 GB DEPOLAMA
720x 1280 ÇÖZÜRÜNÜRLÜK
Lütfen donanıma bakınız yanlış cihaza yada başka donanıma sahip bir cihaza yüklerseniz Brick olur
VESTEL VENÜS V5 (TEOS) için QFİL Yükleme dosyaları
Cihazınız Brick olursa bu dosyayı indirerek EDL üzerinden eski haline getirebilirsiniz
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
VESTEL VENÜS V5 (TEOS) TWRP
Düz sade TWRP dosyasıdır (SORUNSUZ)
VESTEL VENÜS V5 (TEOS) TWRP (HARU URARA MOD)
Sadece HARU URARA Karakteri vardır Açılış ekranında ve ana ekranda sadece TWRP içindedir (SORUNSUZ)
VESTEL VENÜS V5 (TEOS) MAGİSK BOOT.İMG
Magisk Boot dosyasıdır Flash komutu ile yazılır Şifreleme YOKTUR
NASIL KURULUR (SAKIN GEÇME OKU)
İlk olarak verdiğim TWRP dosyasını indirmemiz gerekiyor sonra ise boot-magisk.img dosyasını Cihazın v1.16 sürümünde olmasını öneriyorum v1.18 sürümü ile sorun yaşayabilirsiniz
Cihazı FASTBOOT konumuna alıyoruz Ses Kısma Ve Güç Tuşu İle
BOOTLOADER Kilidinin açık olması lazım eğer açık değilse (fastboot oem unlock) yazarak açabilirsiniz eğer Türk Telekom telefonu ise bu komutu kabul etmeyebilir en aşağıda bu sorunu nasıl çözeceğinizi anlatacağım
İlk olarak boot-magisk.img dosyasını yükleyin
( fastboot flash boot boot-magisk.img ) bu komut ile
Okay Okay derse boot yazlımıştır sıra TWRP de
( fastboot flash recovery twrp-3_3_1-0-vestel-venus-v5.img ) bu komutu kullanın ama diğer dosyayı indirseniz onun ismini oraya yazınız
NOT: bunu V1.16 sürümü varken yüklemenizi öneriyorum V1.18 surumunde sorun olabilir verdiğim QFİL yükleme dosyasını kullanarak V1.16 sürümüne geçebilirsiniz hiç fark yok V1.18 ile
NASIL BOOTLOADER KİLİDİ KIRILIR (TÜRK TELEKOM SÜRÜMÜ İÇİN)
Her şeyden önce ilk olarak fastboot ile kilidini kırmayı denememiz lazım
( fastboot oem unlock ) bu komut
eğer bu komutu kabul etmez ise EDL ile kırmamız lazım telefonu tamamen kapatıyoruz sonra Güç Tuşu + Ses Açma +Ses Kısma Tuşlarına basılı tutuyorsunuz kablo bilgisayara ve telefona bağlı olması lazım eğer ki EDL ye geçtiyse ekran açılmaz ama aygıt yöneticisinde 9008 olarak görünür görünmüyorsa sürücüleri eksik olabilir
QFİL için olan dosyanın da bilgisayarımızda olması gerekiyor içinde prog_emmc_firehose_8917_ddr.mbn dosyası var bunun sayesinde Sahara engelini aşmış oluyoruz
İşin garip olan kısmına geliyoruz bu linkteki Toolu kullanmamız gerekiyor Huawei için ama bu telefon içinde yarıyor
İndirdikten sonra açıyoruz UNLOCK QCOM yazan yere tıklıyoruz Path To Frimware kısmı var orada Raw İmage diye kutucuk var ona basarak tik atıyoruz ve hemen yanında Select butonuna basıyoruz oradan QFİL için dosyayı seçip açıyoruz ve içinden prog_emmc_firehose_8917_ddr.mbn seçmemiz lazım
Son adım olarak ise Unlock FRP yada Unlock Device tuşuna basın
NOT: Com Port dan 9008 olan yeri seçiniz yoksa cihaza bağlanamaz
Bir sorun yaşarsanız hemen sorunuz