Yatırım yaparken nakit esnekliği: Günlük faizli hesaplar mantıklı mı?

deniz.klm87

Original poster
Aktif Üye
23 Eki 2019
217
15
selamlar herkese, piyasalarda fırsat kollarken yada kenarda nakit bulundururkn en büyük sıkıntı parayı bağlamak oluyor. 32 günlük vadeliye yatırsan, borsa veya kripto tarafında anlık bir alım fırsatı çıktığında vadeyi bozmak faizi tamamen yakıyo. boşta tutsan enflasyonda eriyo, para piyasası fonlarındada bazen valör veya saat kısıtı yüzünden pozisyon kaçabiliyo.
Bu yüzden, hem gecelik nemalanıp hem de likit kalabileceğim bir hesap bakıyorum. Bana bu konuda esneklik sunacak ve iyi faiz veren bankalar var mı? Siz hangi bankaları kullanıyosunuz?

Selam. Ben de seninle aynı dertten müzdariptim, vadelinin vadesini bozmak amelelik resmen. Ki bi dönem 32 günlük vadelilere paramı yatırmıştım. Ama acil kullanmam gerektiğinde vadelim bozulmuştu. Şu andada ing’nin turuncu hesabını kullanıyorum. Sistem şöyle çalışıyor, gece para içeride kalıyor faizini alıyorsun, gündüz borsa açılınca veya alım fırsatı çıkınca parayı anında çekip borsa/kripto hesabına atabiliyorsun. eft/havale masrafıda kesmiyorlar virman yaparken. Nakitte kalıp fırsat kollamak için gayet pratik.

Selam. Ben de seninle aynı dertten müzdariptim, vadelinin vadesini bozmak amelelik resmen. Ki bi dönem 32 günlük vadelilere paramı yatırmıştım. Ama acil kullanmam gerektiğinde vadelim bozulmuştu. Şu andada ing’nin turuncu hesabını kullanıyorum. Sistem şöyle çalışıyor, gece para içeride kalıyor faizini alıyorsun, gündüz borsa açılınca veya alım fırsatı çıkınca parayı anında çekip borsa/kripto hesabına atabiliyorsun. eft/havale masrafıda kesmiyorlar virman yaparken. Nakitte kalıp fırsat kollamak için gayet pratik.
teekkürler kardeşim, incelicemm.