Hocam Büyüksün, verdiğin bilgilendirme için teşekkür ederim. Sonunda Asusun zip forumundaki stock yazılımını açmayı başardım. Sayende , gerektiğinde kullanabilmek için orijinal apk bankam oldu. Hemde düzenleme yapabilmek için gerekli olan framework-res.apk ya ulaşmış oldum.
Bununla birlikte birkaç farklılıkla karşılaştım. Sony wt19i nin 4.0.4 stock yazılımında system /app klasöründe sadece .apk uzantılı dosyalar vardı. Asus Z2 Laser stok yazılımında system /app klasöründe her apk için bir klasör var. Ve her bir klasörde bir apk birde arm64 klasörü içinde ilgili apk nın .odex dosyası var. Şimdi bu rom odex mi oluyor. Eğer fmradio.apk üzerinde değişiklik yapacaksak , direk apk üzerinde değişiklik yapamıyor muyuz?
Sormak istediğim ikinci soruda. Biraz uzun olucak ama ayrıntılı anlatmak istiyorum…
Google play markette My wallet adında kişisel harcama takip edebileceğimiz bir program var. Bu programı decompile edip Türkçe dosyasını ekledikten sonra compile edip imzalayıp kullanıyorum. Bu programı Asus Z2 laser Android 5.0.2 de kullanmak için Asusun framework-res.apk sına ihtiyacım vardı. Buna da nasıl elde edeceğimi verdiğiniz bilgilerle buldum.Tekrar teşekkür ederim.
AdvancedApkTool sıfırlayıp tekrardan kurdum. Asusun Framework dosyasını tanıttım. Apk açıp değişiklikleri yapıp tekrar kapatıp imzaladım. Elde ettğim editlenmiş yeni apknın boyutunun 1264 kb olması dikkatimi çekti. Çünkü sony de kullandığım 4.0.4 ün framework.apk ile yapıp kullanmış olduğum apk da aynı boyutlu idi . Dosyaların hash değerlerini kontrol ettğimdede ikisininde aynı olduğunu gördüm.Her iki programda diğer telefonda sorunsuz çalışıyor.
Buradan Hareketle üzerinde değişiklik yapacağımız uygulama
telefonun sistemine ait bir uygulama değilse ve hangi android sürümlerinde çalışabileceği kısıtlanmamış ise AdvancedApkToola tanıtmış olduğumuz farmewor-res.apk nın hangi sürüme ve telefon modeline bağlı olmadığını söyleyebilir miyiz. ??? Sonuçta programı yapan bunu belirli bir telefon modeline özel olarak yapmamış. Marketten her telefona modeline indirilip kurulabilen bir uygulama....