[ANLATIM ] MTK6572/82/92 Rom Portlama

asi' Alıntı:
Orochi™' Alıntı:
Portladiginiz romun çözünürlüğü yüksektir 
Cihaz nedir ?

aynen çözünürlüğü yüksek olunca ekran bozuk gösteriyor

bu telefonun romlarını portladığımda çözünükte sorun oluyor http://www.gsmarena.com/xolo_q3000-5927.php
peki çözümü varmı

Build prop da lcd density =320 yap

muratxxlarge' Alıntı:
asi' Alıntı:
Orochi™' Alıntı:
Portladiginiz romun çözünürlüğü yüksektir 
Cihaz nedir ?

aynen çözünürlüğü yüksek olunca ekran bozuk gösteriyor

bu telefonun romlarını portladığımda çözünükte sorun oluyor http://www.gsmarena.com/xolo_q3000-5927.php
peki çözümü varmı

Build prop da lcd density =320 yap

onu denedim işe yaramıyor

Ayni kod mevcut ise eklediğini silip ilk kodu düzenle.

@"asi" 
portladığın rom hangi cihaza ait ve hangi cihaza portluyorsun .

E:Error executing updater binary in zip
hatası alıyorum nasıl düzeltebilirim?

updater binary dosyası bozulmuş dosyayı yeniden ekleyip oyle deneyin .

Her Şey Tamam ise TABAN ROm/system Klasöründeki Build.prop Dosyasını Note Pad Plus Programı İle Açıyoruz
ro.mediatek.platform=MT6582 veya 6592 ise burayı ro.mediatek.platform=MT6589 olarak ayarlayın.

ben discovery 2 mini için port yapıcam şu mtk nın yanındaki sayıları napayım ?

banbijumpinq26' Alıntı:

build.proptaki değişiklikleri discovery 2 miniye göre yap, örneğin o telefon 6582 ise 6582 ayrıca wifi kodunuda stoc build.proptan bakmayı unutma

Incredible™' Alıntı:
banbijumpinq26' Alıntı:

build.proptaki değişiklikleri discovery 2 miniye göre yap, örneğin o telefon 6582 ise 6582 ayrıca wifi kodunuda stoc build.proptan bakmayı unutma

[font='Open Sans', sans-serif]mediatek.wlan.chip=[/font]
[font='Open Sans', sans-serif]mediatek.wlan.module.postfix=  yazan bölümleri Aşağıdaki Gibi Ayarlayın[/font]

[font='Open Sans', sans-serif]mediatek.wlan.chip=MT6628[/font]

[font='Open Sans', sans-serif]mediatek.wlan.module.postfix=_mt6628  [/font]

[font='Open Sans', sans-serif]bunlardamı aynı şekilde [/font]

banbijumpinq26' Alıntı:
[font='Open Sans', sans-serif]mediatek.wlan.chip=[/font]
[font='Open Sans', sans-serif]mediatek.wlan.module.postfix=  yazan bölümleri Aşağıdaki Gibi Ayarlayın[/font]

[font='Open Sans', sans-serif]mediatek.wlan.chip=MT6628[/font]

[font='Open Sans', sans-serif]mediatek.wlan.module.postfix=_mt6628  [/font]

[font='Open Sans', sans-serif]bunlardamı aynı şekilde [/font]

onlarıda stockun build.propundan alman gerekiyor

etab  kullanmadığım için kesin cevaplar veremiyorum ancak twrp kullanıyorsan updater hatası verebilir twrp uyumlu bi zip yükleme paketinden dosyayı alıp dene

Orochi™' Alıntı:
etab  kullanmadığım için kesin cevaplar veremiyorum ancak twrp kullanıyorsan updater hatası verebilir twrp uyumlu bi zip yükleme paketinden dosyayı alıp dene
Mantıklı, bunu düşünmüştüm ancak hata alırım diye uygulamadım.
Orochi™' Alıntı:
Hocam TPS os'dan meta-inf'yi aldım ancak şimdi bootloop oldu. Emotion UI portlamaya çalışıyordum, Huawei animasyonu sürekli tekrarladı. OS romlarda sorun çıkarabilir demişsiniz bliss-pop deneyeyim o zaman bu hata giderilebilir mi?

Edit: Blisspopun lollipop olduğunu unutmuşum başka bir aosp tabanlı rom deneyeyim.

2.Edit:CM 11 denedim yine hüsran(bootloop) neden oluyor acaba bulid.prop uda düzenledim neden acep?

genso' Alıntı:
Orochi™' Alıntı:

Orochi™' Alıntı:
Hocam TPS os'dan meta-inf'yi aldım ancak şimdi bootloop oldu. Emotion UI portlamaya çalışıyordum, Huawei animasyonu sürekli tekrarladı. OS romlarda sorun çıkarabilir demişsiniz bliss-pop deneyeyim o zaman bu hata giderilebilir mi?

Edit: Blisspopun lollipop olduğunu unutmuşum başka bir aosp tabanlı rom deneyeyim.

2.Edit:CM 11 denedim yine hüsran(bootloop) neden oluyor acaba bulid.prop uda düzenledim neden acep?

sen sadece updater-binary alıcaktın 
Cm11 ve OS romlar öyle kolay portlanmaz ::) hatalar için log alıp inceleyeceksin  
Son olarak Art arda mesaj yazmak yasaktır buna dikkat et 

asi' Alıntı:
Xolo Q3000 -> GM Discovery

Build.prop dosyasını ekle bakalım çünkü portladığın cihaz Full HD ekrana sahip :)
5.7 inches (~66.6% screen-to-body ratio)
1080 x 1920 pixels (~386 ppi pixel density)

Orochi™' Alıntı:
genso' Alıntı:
Orochi™' Alıntı:

Orochi™' Alıntı:

sen sadece updater-binary alıcaktın 
Cm11 ve OS romlar öyle kolay portlanmaz ::) hatalar için log alıp inceleyeceksin  
Son olarak Art arda mesaj yazmak yasaktır buna dikkat et 

asi' Alıntı:
Xolo Q3000 -> GM Discovery

Build.prop dosyasını ekle bakalım çünkü portladığın cihaz Full HD ekrana sahip :)  
5.7 inches (~66.6% screen-to-body ratio)
1080 x 1920 pixels (~386 ppi pixel density)

Log alıp incelemek derken daha detaylı anlatırmısınız yada videosu yok mudur?

videosu yok zaten olamazda senin yaşadığın hatalarının nedeni logda yazar ona göre Stock Romdan lib veya bin den dosya alıp denersin .