C# SqlServer 2012 ile Form'a Tablo Bağlamak

ArdaKozkı

Original poster
Yönetici
25 Nis 2015
420
231
İstanbul
Cihaz
LG G4
ROM
H-Rom 7.1.2
Merhaba Arkadaşlar.Sizlere Visual Studio ile SqlServer arasında bağlantı kurmayı anlatacağım.

Gerekli Programlar :

Visual Studio 2013
SqlServer 2012

1.Adım :

SqlServer uygulamasını açıyoruz.Server bağlantımızı yapıyoruz.Sonra "Database" bölümüne sağ tıklayıp "New Database" seçeneğinden yeni bir veritabanı oluşturuyoruz.Veritabanını oluşturduktan sonra SqlServer programı ile işimiz bitiyor.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

2.Adım :

Daha sonra Visual Studio programını açıyoruz."New Project" kısmından yeni bir proje oluşturuyoruz.Projemizin oluşturulmasını bekliyoruz.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

3.Adım :

Projemizi oluşturduktan sonra sağ tarafta bulunan "Solution Explorer" kısmından projemizin üzerine gelip "Sağ Tık - Add - New Item" kısmına tıklıyoruz.Karşımıza gelen pencereden sağ tarafta bulunan "Data" kısmına tıklayıp "ADO.NET Entitiy Data Model
" bölümünü seçip "Add" butonuna basıyoruz.

4.Adım :

Karşımıza gelen pencereden "Generate From Database" bölümünü seçip "Next" diyoruz.Sonra "New Connection" butonuna basıyoruz.

5.Adım :

Yine karşımıza gelen pencerede "Server Name :" yazan kısıma "Server Adımızı" yazıyoruz.Server adını yazdıktan sonra "Connect to a database" bölümünden veritabanımızı seçiyoruz.Daha sonra "Test Connection" bölümünden bağlantımızı test ediyoruz."Test connection succeeded" uyarsına "Tamam" diyoruz.Daha sonra "Ok" diyerek çıkıyoruz.

6.Adım :

"Next" diyoruz."Entity Framework 5.0" seçip "Next" diyoruz.

7.Adım :

Karşımıza çıkan sayfadan sırasıyla "Tables - dbo - (Tablonuzun Adı)" seçip "Finish" diyoruz.Ve veritabanındaki tablonun projeniz ile bağlantı kurmasını bekliyoruz.

8.Adım :

Artık veritabanımızdaki tablomuz ile projemiz birbirine bağlandı.

Eğer takıldığınız bir yer olursa bana ulaşırsanız yardım ederim.İşinize yaradıysa teşekkür etmeniz yeter :angel:

Anlatım ve resimler bana aittir.Konu linki ve adım verilerek istenilen yerde paylaşılabilir.

• Like
Tepkiler: Ayyıldız™