Evet arkadaşlar. Forumda her gün bir sürü mesaj yazılıyor, bunlara alıntı yaparak cevap veriliyor. Peki o alıntıyı da alıntılayınca ne oluyor, bir mesaj uzadıkça uzuyor. Bunu çözme imkanı var. Öncelikle mesajı üzerinden konuyu açtığım arkadaştan özür dilerim. Konu ona denk geldi.
Neyse önce şu var:
Gördüğünüz gibi, kaç tane mesaj alıntılanmış. Bunun yerine şunu yapabilirsiniz:
Önce mesajı "cevapla" dedikten sonra resimdeki kırmızı okla işaretlediğim "kağıt" simgesine basıyoruz yada klavyeden
ctrl+shift+s düğmelerine basıyoruz,
ardından mesaj bu resimdeki gibi olacak, kaynak görülecek yani
ardından resimdeki gibi istemediğimiz alanı tarıyoruz ve klavyeden "delete" tuşuyla siliyoruz:
aşağıdaki resimdeki gibi yer kalıyor
ve bu sayede gereksiz alıntılardan kurtuluyoruz.
Not: [qoute ] işareti ile başlar bir alıntı [/quote ] ile biter. ben kodun görülmesi için quote yazısının sonunda bir boşluk bıraktım ama resimdeki gibi boşluk kalmamalı.
Umarım sizlere faydası olur da bu kadar uzun alıntılar azalır.
Saygılarımla.... :goodbye:
Neyse önce şu var:
Gördüğünüz gibi, kaç tane mesaj alıntılanmış. Bunun yerine şunu yapabilirsiniz:
Önce mesajı "cevapla" dedikten sonra resimdeki kırmızı okla işaretlediğim "kağıt" simgesine basıyoruz yada klavyeden
ctrl+shift+s düğmelerine basıyoruz,
ardından mesaj bu resimdeki gibi olacak, kaynak görülecek yani
ardından resimdeki gibi istemediğimiz alanı tarıyoruz ve klavyeden "delete" tuşuyla siliyoruz:
aşağıdaki resimdeki gibi yer kalıyor
ve bu sayede gereksiz alıntılardan kurtuluyoruz.
Not: [qoute ] işareti ile başlar bir alıntı [/quote ] ile biter. ben kodun görülmesi için quote yazısının sonunda bir boşluk bıraktım ama resimdeki gibi boşluk kalmamalı.
Umarım sizlere faydası olur da bu kadar uzun alıntılar azalır.
Saygılarımla.... :goodbye: