İnternet kopması yaşayanlar ;
*Cihazınızı miui root yönteminden rootlayın.
*Ayarlar-Pil-Uygulamaların pil kullanımını yönet-Pil tasarruf modları "Kapalı" yapın.
*Ayarlar-Ek ayarlar-Geliştirici seçenekleri-Miui optimizasyonu aç "Kapalı" yapın.
*Ayarlar-Ek ayarlar-Geliştirici seçenekleri-Bellek optimizasyonu "Orta" yapın.
*Güvenlik-Pil seviyesi-Pil tasarrufu "Kapalı" yapın. (Birde güvenlik sekmesinde pil optimize ederken "kilitlendiğinde pil tasarruf modunu aç" seçeneğini pasif hale getirin.Yani ekran kapalı iken kısıtlama yapmasın.)
*L Speed uygulamasınından LNET optimize edici profilini "Performans" yapın.
*Çekidek yönetimi içinde Govtuner 4.0 Balanced mod'da kullanıyorum.(Bunun internet ile alakası yok.) Terminal emulatorden komutları girerek aktif hale gelir. Daha iyi çekirdek yönetimi için bu.
Bende kopmalar yaşıyordum ve yeniden başlatmadıkça internet gelmiyordu. Saydığım şeylerle şu an interneti kopma olmadan temiz şekilde kullanıyorum. Umarım yararlı olur.
Edit: Eğer uygulamadan uygulamaya internet problemi olursa, mesela; İnstagram'da bağlantı yok derken tarayıcıda internet varsa: Güvenlik-Pil seviyesi-Uygulama pil tasarrufu-(uygulamanızı buradan bulun)-Varsayılan olarak MIUI Pil tasarrufu olarak göreceksiniz. Bunu kısıtlama yok olarak değiştirin. Tekrar kullanmak isteyeceğiniz uygulamayı açın sorun çözülecektir.