Frostbite
Yönetici
Aslında çok basit bir işlem fakat çoğunuz bu işlemi yapmadığınız veya geliştirici seçeneklerinden açtığınız için ROM/TWRP/Root atarken sıkıntı çıkarıyor. Bu işlem Dahili hafızadaki tüm dosyalarınızı , uygulamalarınızı, telefonunuzdaki kişilerinizi vb sileceğinden gerekli yedeklemeleri yapın. Cihazınızı garanti dışı bırakır fakat stock rom yüklerken tekrar kapatıp garanti dahiline sokabilirsiniz. Bu işlemden ben ve Turkdevs sorumlu değildir. Tamamen kendim yazdım ve başka bir yerde paylaşılmasına izin vermiyorum.
- Öncelikle bu konudan ADB ve Fastboot indirin. Sonra telefonu bilgisayara bağlayıp indirdiğiniz dosyayı çalıştırın. Gelen tüm uyarılara y ile onay verin.
- Başlata cmd yazıp enter tuşuna basın.
- Telefonu bilgisayara bağlayın.
- Telefonun Ayarlar/Telefon Hakkında bölümüne gidin ve derleme numarasına 7 kere tıklayın.
- Ayarlar menüsüne geri gelin ve geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklama ve OEM kilit açmayı açın.
- Bilgisayarımızda açılan CMD penceresine adb devices yazın ve enter ile onaylayın.
- Telefonunuza uyarı gelecek. O uyarıya her zaman izin ver diyip onaylayın.
- Sonra CMD ekranına adb reboot bootloader yazın ve enter tuşuna basın.
- Cihaz bootloader moduna geçince CMD ekranına fastboot oem unlock-go yazın enter ile onaylayın.
- Cihaz kapanacak açılacak. Açıldığında Ayarlar menüsüne gelin ve geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklamayı açın.
- Artık siz kapatana kadar OEM kilidiniz açık kalacak.