Şimdi dostum sana yardım edeceğim dediklerimi birebir yapacaksın ben sana garanti çözüm yazacağım:
1- Cds information a gir.
2- Attığın ss te gördüğün "AT+" yazan yerden + yı sil ve tekrar klavyeden ekle. Yani sil ve tekrar yaz.
3- Tekrar + eklediğinde karşına bir liste gelecek. Ordan en üstte olanını seç (Sim1 için, Sim2 için de bir altındakini seçin.) (Hatırladığım kadarıyla AT+EGMR=1,7,”“ gibi seçeneklerin olduğu menü gelecek)
4- Şimdi " işaretinin arasına imeinizi yazın.
5- Sim2 içinde aynısını yapın. İşlem tamamdır. Program bu yolla hata vermeyecek.
Bu yöntemle attığınız imei başka rom atarsanız silinir. Eğer silinmesin istiyorsanız.
1- İmei hallolunca restart atın ve data/nvram i sd kartınıza kopyalayın.
2- Bunu bir fix yapın. (Bana özelden ulaşırsanız yardım ederim şuan yükletme kodu aklımda değil)
3- Gidgat jb romunu kurun ve açılmasını bekleyin.
4- İmeiniz eğer duruyorsa sorun yok ama imei yine gitmişse root explorer gibi bir programla data nvram i silin.
5- Recovery moda girin ve hazırladığınız nvram yedeğini 8 10 kere üst üste flashlayın. (Hiçbir wipe yapmanıza gerek yok direk yükleyin)
6- Telefon açıldığında imeiniz yazılmış olur.
7- Kendi tavsiyemdir eğer imei yazılmışsa bir de flashtool ile jb stock rom yükleyin ki kalıcılığı artsın.
Telefoncular bu kadarını bilmez boşuna paranızı kaptırmayın!