I
Incredible™
Telefona sprint stock romu attığınızda sim kilidi ile gelir.Sim unlock anlatımları var ama hepsi ingilizce fakat ben türkçe ve anlaşılır bir şekilde anlatacağım.5 dakikalık bir işlemle bunu kaldırabiliriz
Gerekenler:
-Bir bilgisayar
-Kitkat veya Jellybean yüklü lg g2 ls980(ROOTLU). Nasıl rootlarım?: http://forum.turkdevs.com/konu-lg-g2-kitkat-rootlama.html
-Gerekli dosyalar
İş biraz karışık olduğu için hataya izin vermemek adına tüm dosyaları tek bir arşive sıkıştırdım.Gerekli tüm dosyalar içinde.
Arşiv İndirme Linki: https://yadi.sk/d/uWJIt_MLnsbh6
Kurulum:
-İndirdiğiniz zipimi bir klasöre çıkartın.Gerekenler klasöründen android commanderı bilgisayara, adbd insecure ile root explorerı telefona kurun.
-ADBD Insecure uygulamasını açtıktan sonra root izni verip "enable insecure adbd"nin yanına tik koyup pcye bağlayın.
-Bilgisayardan android commanderı çalıştırıp telefona bağlanın.Android commander aracılığıyla rardaki carrier klasörünü telefonun ana dizinine atın.(Sol taraftan carrier klasörüne tik koyup copy deyin.)
Not: işe yaramazsa carrier klasorunu root explorer ile telefonun ana dizinine kopyalayabilirsiniz.
-İşlem tamamlandıktan sonra commanderı kapatabilirsiniz.Rardaki apns_conf.xml dosyasını root explorer ile /system/etc/ klasörüne kopyalayıp var olan ile değiştirin.Değiştirdikten sonra dosyanın üstüne basılı tutup permissionsu açarak iznini "rw--r--r--" olarak ayarlayın.
-Bu da bittikten sonra root explorer ile "/data/data/com.android.providers.telephony/databases" klasörüne girip "telephony.db" ve "mmssms.db" dosyalarını siliyoruz.
-Bu da bittikten sonra geriye bir adım kalıyor.Sprintin bloat apklarını silmeliyizki bizi rahatsız etmesin.Root explorer ile system klasörüne girin.
App ve priv-app klasörlerinde aşağıda listelediğim dosyaların hepsini silin.
Activation.apk
Activation.odex
OmaDmclient.apk
OmaDmclient.odex
SPR_Skyfire_Observer.apk
SPR_Skyfire_Observer.odex
SPR_Skyfire_Toolbar.apk
SPR_Skyfire_Toolbar.odex
SprintExtensionProvider.apk
SprintExtensionProvider.odex
SprintID.apk
SprintID.odex
SprintTouch.apk
SprintTouch.odex
Vtt-Sprint.apk
Vtt-Sprint.odex
xtra_t_app.apk
xtra_t_app.odex
Zone-Sprint.apk
Zone-Sprint.odex
WIFIOffloader.apk
WIFIOffloader.odex
Ve son.Telefonu yeniden başlatabilirsiniz :goodbye:.Dikkat etmeniz gereken nokta şu, mobil veriyi açtığınızda hem 3g için hem 2g için bildirim çubuğunda dönen çizgili çemberin içinde gsm yazar.Sürekli 2gde sanmayın telefonu.
Not: Anlatımı tamamen ben hazırladım, benden izinsiz (ç)alınıp facebook grubu,sayfası, site, forum, blog gibi yerlerde paylaşılmasına izin vermiyorum.