rivovi' Alıntı:CyanogenMod CM 14.1 ROM yükledim ekran döndürme sensöründe sorun yoktu ekran yan dönüyordu ama root atınca ekran dönme açık olunca yan dönmüyor nedeni ne olabilir?
ezio89' Alıntı:rivovi' Alıntı:CyanogenMod CM 14.1 ROM yükledim ekran döndürme sensöründe sorun yoktu ekran yan dönüyordu ama root atınca ekran dönme açık olunca yan dönmüyor nedeni ne olabilir?
Cm 14.1 zaten rootlu ayrıca bir supersu flaslarsaniz rom bozulur
Uygulama yok. Ayarlar - Telefon Hakkındaya gir derleme numarasina 5-6 defa tıkla. Ayarlar menusune geliştirici seçenekleri gelecek. Root accese gir ve apps and adbyi sec.rivovi' Alıntı:ezio89' Alıntı:Cm 14.1 zaten rootlu ayrıca bir supersu flaslarsaniz rom bozulur
eyvallah kardeş silip birdaha yükleyim ama dediğin gibi kendinden root lu ise uygulama gelmesi gerekmezmi yani uygulamalara root yetkisi fln verebilmek için
naakal' Alıntı:hocam şimdi burdan nougat'ı kurup rootladım fakat sim kartı görmüyor öneriniz var mı?
TheNexus' Alıntı:Biliyorsunuz ki mayıs yamasından sonra uygulamalarla root atılamıyordu. Bu yöntemle root atabilirsiniz çok basit yöntem. Oluşacak hiç bir zarardan ben ve Turkdevs sorumlu değildir. Root nedir bilmiyorsanız çok dikkatli olun.
-Bu konudan TWRP indirin ve kurun. (Konuda anlatım mevcut)
-Buradan SuperSU root paketini indirin.
-İndirdiğiniz paketi SD kart veya telefon hafızasına atın.
-Cihaz kapalıyken ses açma ve güç tuşuna basılı tutarak TWRP'yi açın.
-Yükle bölümünden indirdiğimiz .zip uzantılı paketi bulun ve flashlayın.
-Rootlandı. Cihazı yeniden başlatabilirsiniz.
Eğer tek seferlik TWRP kurup root attıktan sonra stock recoverye dönmesini istiyorsanız. fastboot flash recovery twrp-3.0.2-0-shamrock.img yerine fastboot boot twrp-3.0.2-0-shamrock.img diyebilirsiniz. İşinizi tek seferde halledip yeniden başlatınca stock recoverye döner.
[size=small]Wipe yapmanıza gerek yoktur. Bu işlem cihazınızı garanti dışına çıkartır ve güncelleme alamayabilirsiniz. Bu linkteki konudan stock romu yükleyerek tekrar garanti kapsamına sokabilirsiniz ve güncelleme alabilirsiniz.[/size]
Teşekkürler : @"Asderdd"
stock fastboot ya da aroma romu yüklemeniz lazım aksi taktirde güncelleme yüklenmezPeki onu anladım stock rom da yüklemek istiyorum ardından belki custom bile yüklerim ancak bir sorunum daha var:
Dün telefona güncelleme geldi, ilginçtir ki rootlu iken güncelleme geldi. Bi bakayım dedim tıklatım üstüne yeniden başlattı ama açılınca twrp çıktı karşıma, ne güncelleme yapıyor nede başka bir şey. Rom falan yükledim SD karttan ancak yine karşıma twrp çıkıyor. Her açtığımda telefonu twrp çıkıyor ve hiç bir şekilde telefon normal başlamıyor! Nasıl kurtulacağım bu twrp den??
Hocam sıkıntım güncellemedeğil. TWRP ekranından nasıl kurtulacağım? Teli her açtığımda o karşıma çıkıyor başka bir şey değil. Ve kurtulamıyorum. TWRP silme konusunda yardım eder misin gitmiyor çünkü.stock fastboot ya da aroma romu yüklemeniz lazım aksi taktirde güncelleme yüklenmez
Tamamdır hocam. GENERAL MOBILE GM 5 PLUS STOCK ROM ANDROID 7.0 NOUGAT yükledim ve sorunum çözüldü galiba. Telefon düzgün açılıyor. Sonrasında TWRP yüklersem yine aynı sıkıntı olur mu bilmiyorum. Custom ROM için. Belki bu gün yeterince ROM yükledim. Yarına bırakıyım o işi Yinede ilgin için teşekkürler.Hocam sıkıntım güncellemedeğil. TWRP ekranından nasıl kurtulacağım? Teli her açtığımda o karşıma çıkıyor başka bir şey değil. Ve kurtulamıyorum. TWRP silme konusunda yardım eder misin gitmiyor çünkü.
Supersu yükledim ancak sim kart okumuyor bunu çözmenin bi yolu varmı
http://forum.turkdevs.com/konu/gm-5-nougat-sorunsuz-root.11405/okunmamis7.1.1'de deneyen var mı?