Nasıl yükleyeceğiz bilmiyorum ama deneyeceğim artık
Acemiyseniz olası bir soruna karşı bence edl ile eğer bunu yapamazsanız recoveryden tam bir sistem yedeği alın. Olurda IMEI filan silinir çok iş çıkar.
Önce partition resizer yapacaksın. Bunun için ön hazırlık şöyle. Yediğinizi alın dahili hafıza silinecek. Sim kartı ve varsa hafıza kartını çıkar. Hafıza kartını kart okuyucu ile bilgisayara tak ve Android ile lostdir isimli iki klasörü sil. Hatta resim video program dışında ne varsa silin. Edl ile partisyon resizeri yapın. Recovery açın ve data format yapın. Ardından teli kapatıp tekrar recoveryden açın. Bu sefer gelişmiş temizlik yapacaksın. Data, sistem, cache, vendor vs ne varsa seçip temizle deyin. Şimdi teli kapatıp sim kart ve SD kartı takıp tekrar recovery açın. Romun zip dosyasını dahili hafızaya atın. Ha birde root için magisk indirip onunda zip dosyasını hafızaya atın. Tabi root istiyorsanız. Önce romu yükleyin. Kurulum bitince vipe yapın. Ardından magiaki rom gibi flaşlayın. Bitince telefonu normal açın. İlk açılış 5 dakika kadar sürebilir.
Artık GM 5 için yapılmış en muhteşem romu kullanabilirsiniz.
Bu anlattığım tam temiz kurulumdur. Böylece yukarıda arkadaşların yaşadığını söylediği hatalar ile karşılaşmazsınız.
Romun bir buçuk sıkıntısı var. Kapalı şarjda ekran bomboş, bu birincisi, Bence gereksiz Chrome, Google foto, hangout gibi programlarda geliyor buda buçuğu. Kendi Kamera uygulaması video çekmiyor, ben footej kamera kullanıyorum sorun yok.
3 yıllık telefonumda 4 saat 12 dakika ekran süresi aldım.
Nougattta miui10 keyfini yaşayın.