Port Rom Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan.k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hakan.k

Original poster
Yasaklı Üye
29 Ocak 2015
349
50
[font='Open Sans', sans-serif]Arkadaşlar merhaba. Bir rom portladım ama birkaç sıkıntısı var yardımcı olursanız sevinirim.[/font]

[font='Open Sans', sans-serif]Öncelikle romda decompile edip baktım values-tr var ama kurulumu yapınca sadece Endonezya ve İngilizce dilleri görünüyor.[/font]

[font='Open Sans', sans-serif]Diğer bir sorun bildirim çubuğunda. SIM kart simgesi ile wi-fi simgesi arası çok açık. wi-fi simgesi tam neredeyse ortada duruyor. Bunu nasıl çözebilirim?[/font]

[font='Open Sans', sans-serif]Son olarak başta google kullanıcı girişi geliyor. Kullanıcı adı ve şifre giriyorum giriş yapılamadı diyor.[/font]

[font='Open Sans', sans-serif]Şimdiden teşekkürler..[/font]

1.Framework-res.apk TR dil Olmadığındandır
2. SystemUI.apk Layoutlarından Gemini_signal yazan layoutlara ayar çekmen gerekir
3. Eklenen Gapps Paketinde Sorun Vardır Yeniden Gapps Eklemen Gerekir veya Google Uygulamalarını temizleyip Kurulumdan Sonra Gapps Paketini Kurabilrisin .

Hocam çok teşekkür ederim. Romda ayarlar kısmında özel menü eklenmiş ve dolby digital var ama tıklayınca hata veriyor. Yabancı yazıyor ama muhtemelen uygulama yüklü değil diyor. Peki o menüyü nasıl silebilirim sadece dolby digital kısmını? 

Bir de romu kuruyorum dediğim gibi diller kısmında sadece 2 dil görünüyor ama yukarıda hoş geldiniz yazıyor ve dillere dokunmadan ileri'ye tıklayınca Türkçe olarak kuruluyor. 

kiLLa.hkN' Alıntı:
Hocam çok teşekkür ederim. Romda ayarlar kısmında özel menü eklenmiş ve dolby digital var ama tıklayınca hata veriyor. Yabancı yazıyor ama muhtemelen uygulama yüklü değil diyor. Peki o menüyü nasıl silebilirim sadece dolby digital kısmını? 

Bir de romu kuruyorum dediğim gibi diller kısmında sadece 2 dil görünüyor ama yukarıda hoş geldiniz yazıyor ve dillere dokunmadan ileri'ye tıklayınca Türkçe olarak kuruluyor. 

Settings_header.xml de o menü kodunu bul sil

O işi de hallettim gece ama hala şu wi-fi ikonunu sağ tarafa alamadım. Bir de şu açılışta Türkçe seçeneği gelmesi durumunu.

Ek olarak yeni iki sorun baş gösterdi. Gelen arama zil sesi'ne tıklayınca ayarlar kapanıyor. Ayrıca kamera açılamıyor.

framework e baktınız mı? values-tr var mı içinde? dolby silmeseniz de olurdu. apk sını almamışsınızdır. ya da apk yı alıp libini almamışsınızdır. o yüzden fc verir

Framework'te values-tr yoktu Seyfi. Kendim klasör oluşturup strings.xml'yi Türkçeleştirsem TR seçeneği gleir mi?

gelir. aosp romsa, başka türkçe dil olan aosp romun framework rsinden alsanda olur.

Gelen ses arama zili'ne tıklayınca hata veriyor arkadaşlar hangi dosyadan kaynaklıdır?