Arkadaşlar dikkati mi çekti de herkes de bu soket arızası mevcut. Fakat ne bu forumda ne de başka bir yerde herhangi bir teknikci arkadaş açıklama yapmamış. Konuya bir açıklık getireyim dedim. Sizin zannettiğinizin aksine telefonun şarj soketi bozulmuyor (en azından bugüne kadar gelenlerin hiç birinde soketin bozulduğunu görmedim) Telefonun şarj almama sebebi soketin yerinden kopması. Fakat işin kötü tarafı soketin anakartı bağlantı ayakları soketin üzerinde kalıyor. Yani soketi tekrar takmak istediğinizde lehimleyebileceğiniz bacakların hiç biri yerinde olmuyor. Bundan dolayı da yapılan tamir işlemi gerek bizde gerek de serviste soketteki 5 bacağın hepsine ince kablolar lehimlenerek gerekli yerlerden hat çekerek yapılıyor. İşin daha enteresan tarafı ise telpa da yapılan soketlerde hem hattı kısa çekiyorlar yani esneme payı bırakmıyorlar hem de soketi yerine farklı metodlar kullanarak takmak yerine orjinaline sadık kalarak takıyorlar. Bundan dolayı da sokete en ufak yüklenmenizde soket tekrar kopuyor ve telpa yaptığı işleme Garanti vermediği için tekrar para ödemek durumunda kalıyorsunuz. Benim size tavsiyem garantiye göndermek yerine yaptığı işleme garanti veren teknik servislerde yaptırmanızdır. Bir çok yerde de 50TL gibi fiyatlara yaptırabilirsiniz. Fotoğraf çekmek hiç aklıma gelmemişti ama tamire ilk discovery gelişinde fotoğraf ekleyeceğim.