Estağfurullah dediğiniz gibi öğrenmemek ayıptır lütfen hiç bir konuda çekinmeyin yoksa biz darılırız bize ayıp olur.
Öncelikle size şöyle bir rehber hazırladım umarım açıklayıcı olur konuya direk kurulumu yazıyoruz çünkü rom konularına bakanlar illaki hayatlarında bi kaç defada olsa rom yüklemiş insanlar oluyor bu yüzden konuda tüm detaylara girmiyoruz sizin öğrenmeniz için rehberi hazırladım..
İlk önce bilgisayarımıza hangi cihaza sahipsek o cihaza ait driverleri yüklüyoruz driver cihazımızı download yani yükleme modunda iken bilgisayarımızın görmesini sağlıyor.
İndirip kurulumunu yapın.
Samsung driveri buradan indirebilirsiniz:
Android USB Driver for Windows | SAMSUNG Developers
Şimdi 2.adım driverimizi kurduk sıra geldi samsunga ait yükleme aracına bu araç ile samsung cihazımıza stock rom twrp recovery cf-auto root gibi dosyaları yüklememizi sağlar son sürüm olduğuna dikkat etmelisiniz aksi takdirde sorunlar yaşayabilirsiniz.
Odin indirme link:
Download Odin 3.13.1 - Samsung Odin download with ROM Flashing Tool
Son çıkan sürüm: V3.13.1.
3.adım indirmiş olduğunuz twrp yi cihazımıza yüklemeye geldi.
Twrp yi odinin pda kısmından seçin ve cihazınızı ses kısma+home tuşu+power tuşu ile download moda alın ve pc ye bağlayın odinin options kısmından (Auto reboot) tıkını kaldırın ve start deyip başlatın.
Yüklemeden sonra bataryayı çıkarıp ses açma+home tuşu+power tuşu ile birlikte Twrp recovery moduna alın dil seçimi yapabilirsiniz.
Reboot veya Yeniden başlat seçeneğinden yeniden başlatın.
İnen romu cihaz hafızasında twrp recoveryden ulaşabileceğiniz bir yere kopyalayın örnek: cihaz hafızasında olan Download klasörüne kopyalayın twrp recoveryden bu klasöre gelip romu seçmek için.
Sonra tekrar twrp recoverye girin yükle/ınstall kısmından download klasörüne girin ve romu seçip yükleyin.
Rom aroma olduğu için size seçenekler sunacaktır safe formatı seçin sadece cihazın data bölümünü temizlicektir kendi verilerinize karışmaz örnek fotoğraf v.s.
Cihaz açılıncaya kadar bekleyin takriben 15 veya 20dk civarı.
Kurulumu yapın tekrar recovery moda alın ve yamayı aynı mantıkla kurun.