Casper VİA T8 Windows Kurulumu

Meterode

Original poster
Kayıtlı Üye
23 Tem 2025
8
0
23
Tabletin işlemcisi İntel Atom Z3735G Casper VİA T8W tabletle tamamen aynı sadece T8 64 Bit Bios a sahip T8W ise 32 Bit bir Bios a sahip bundan dolayı Windows kurulmuyor 64 bit en az 2gb ram istiyor tablete T8W Bios u atıla bilirmi yada oynanmış bir Windows İso su İşe yarar?

T8W tabletinde 32 bit BIOS var, o yüzden 64 bit Windows asla kurulmaz. T8 BIOS’unu yüklemek çok riskli, tablet tamamen bozulabilir. En iyi çözüm 32 bit Windows’un hafif (lite) sürümünü kurmak ya da istersen hafif bir Linux denemek.
Yani kısacası T8W’ye sadece 32 bit kurabilirsin, 64 bit imkansız. ona göre düşünüp karar ver.

T8W tabletinde 32 bit BIOS var, o yüzden 64 bit Windows asla kurulmaz. T8 BIOS’unu yüklemek çok riskli, tablet tamamen bozulabilir. En iyi çözüm 32 bit Windows’un hafif (lite) sürümünü kurmak ya da istersen hafif bir Linux denemek.
Yani kısacası T8W’ye sadece 32 bit kurabilirsin, 64 bit imkansız. ona göre düşünüp karar ver.
Ben Windows lite sürümlerini denedim ama olmadı acpi bios error hata kodlu mavi ekran veriyor tüm acpi sürümlerini denedim bios dan ama olmadı ya da bios u modlamak gerekiyor