Merhaba arkadaşlar
@Dr.Techno™ nun isteği ile bir konu hazırladım (biraz gecikti ama :emoji_slight_smile: )
Bu konu ile Root lu Etab5 e Kali Linux kurabileceksiniz..
- Bu nedir ne işe yarar gibi boş sorular sormayın, internette herşey var.
İlk olarak belirteyim cm romunda ben denedim çalışmadı kesin sonuç için stock rom tavsiye ederim. Ortalama 7 küsür GB alanınız olsun. SS eklemedim video aldığım için.
Anlatım ı etraftan aldığım bilgilerle derledim, eğer anlaşılırsa çok basit.
Gereken uygulamalar : 1-Complete Linux installer 2-Terminal 3-Vnc viewer 4-Busybox (bunu baştan yükleyin,kurun)
Anlatım:
- Complete Linux İnstaller Uygulmamızı Çalıştıralım.
- İnstall linux manually Denilen Kısma Tıklıyoruz Orda Bize Hangi Dağıtımı Kullanmamızı Söyliyecektir.
- Buradan Kali Linux Dağıtımını Seçiyoruz ve Dowload image diyoruz ve sourceforge ye Tıklıyoruz indirme otomatik başlayacaktır.
- Zip i İndirip SD kartta bir klasöre çıkartalım. 5gb küsür bir boyutta çıkması lazım.
- Sonra tekrar Linux uygulamasına girelim ve launch linux e basalım, Daha Sonra Settings Ekle Diyip İsim Olarak herhangi bir isim Yazıyoruz Ve Zipten Cıkarttığımız Klasörün içinden Kalilinux.ex4.img İmajını şecip Kaydet Diyoruz Ve Linuxu Başlat Diyoruz.
- Bizi indirdiğimiz Terminal Emülatörüne Yonlendirecek Ve Bize Md5 Dosyasını Okumak İsteyip İstemediğimizi Soracak n deyip geçelim.
- Diğer sorulara y diyelim sonra ekran boyutu soracak onada 1280x720 diyoruz sonda ayarları kaydetmeyi isteyip istemediğimizi soruyor isteğinize ben y dedim.
- Size terminal kısmında şifre de sorucak ben önceden yazdığım için sormadı, bu şifreyi Vnc ye bağlanmak için vs. Kullanıcaz yazmıyor gibi gözüksede yazar ben kalilinux yapmıştım, bunları hallettikten sonra,
- Vnc Viewer Uygulamamızı Açalım Ve Sağ Alttaki Yeşil Artıya Basalım.
- Adress Yazan Kısma "localhost::5901" ve Name Yazan Yere "Kali" Yazalım Ve Create Diyelim.
- Sonra Karşımıza Gelen Pencerede Connect Diyelim Baglandıgında Gelen Ekrandaki Sağ Üst Köşede Ok Tıklıyalım .
- Şifre Olarak "kalilinux" Yazıp Gecelim Eğer Buraya Kadar Hata Olmadıysa Kali Linux Masaüstündesiniz.
Videolu anlatım;
Umarım yardımcı olmuştur. Bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım yine ama çok fazla bilgimde yok.
İlk büyük konum, hatam olmuşsa kusura bakmayın artık :emoji_slight_smile: