Cekirdek kontrol mekanizmasi stock kernel ile ayni, cihazi tasarlayan sivri zekalilar big cekirdekleri neredeyse hic kullanilmaz hale getirmis.Cihaz zorlanmadigi surece bigler aktif sekilde calismiyor, az zorlayinca da termal limitler dusuk oldugu icin isinip kapaniyor.Thermal limitlere ulasip Big cekirdekler kapanmadan kernel adiutordan thermal bolumundeki cekirdek kontrolunu kapatarak isininca otomatik kapanmasini engelleyebilirsiniz ancak bu kez de cihaz isininca max frekanslar dusecektir.vuralscn' Alıntı:Hocam Elinize sağlık.. Yalnız bu işlemcide kernel adiutor ile baktığımda sürekli big çekirdekler uykuda cihaz soğukken çalışıyor ısındığında kapanıyor .. Ben oyun oynarken mağlum ısınacak telefon o zamanda düşük çekirdekle oynatacak biraz saçma olmuyormu thermalden ne denediysemde ısındığında çalıştıramadım .. Thermal deki işlemci kontrolüde kapattım ama ısınınca yinede açılmıyor .. Tüm çekirdekleri aktif kullanma yöntemi varmıdır
Sağolun Hocam açıklayıcı oldu gayet umarım bunu tez zamanda çözebilirsiniz hem kerneldeki çözülmesi ilk gereken bu gibi benceAsderdd' Alıntı:Cekirdek kontrol mekanizmasi stock kernel ile ayni, cihazi tasarlayan sivri zekalilar big cekirdekleri neredeyse hic kullanilmaz hale getirmis.Cihaz zorlanmadigi surece bigler aktif sekilde calismiyor, az zorlayinca da termal limitler dusuk oldugu icin isinip kapaniyor.Thermal limitlere ulasip Big cekirdekler kapanmadan kernel adiutordan thermal bolumundeki cekirdek kontrolunu kapatarak isininca otomatik kapanmasini engelleyebilirsiniz ancak bu kez de cihaz isininca max frekanslar dusecektir.vuralscn' Alıntı:Hocam Elinize sağlık.. Yalnız bu işlemcide kernel adiutor ile baktığımda sürekli big çekirdekler uykuda cihaz soğukken çalışıyor ısındığında kapanıyor .. Ben oyun oynarken mağlum ısınacak telefon o zamanda düşük çekirdekle oynatacak biraz saçma olmuyormu thermalden ne denediysemde ısındığında çalıştıramadım .. Thermal deki işlemci kontrolüde kapattım ama ısınınca yinede açılmıyor .. Tüm çekirdekleri aktif kullanma yöntemi varmıdır
Sozun ozu cihazi cogu zaman discovery 1 ayarinda kullaniyoruz
Bu konuyla ilgili yeni surumde birseyler yapmayi planliyorum.