[STABLE][N][OMS][VIA_M1][7.1.2][RR]Casper VIA M1 için Resurrection Remix 5.8.5 NJH47F

Osman Kovan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
+[STABLE][N][OMS][VIA_M1][7.1.2][RR]Casper VIA M1 için Resurrection Remix 5.8.5 NJH47F

-İşletim Sistemi
: Resurrection Remix 5.8.5 for Casper VIA M1
-Taban İşletim Sistemi:Android 7.1.2 Nougat (NJH47F) (API 25) (ARM64)
-Çekirdek:3.18.19+
-Anabant Sürümü:MOLY.LR9.W1444.MD.LWTG.MP.V79.P4,2016/05/05 14:16
-Android Güvenlik Yaması Düzeyi:5 Ekim 2017

Öncelikle ROM'u portlayan TechnoDevs.org'tan ByFurkaN'a sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim.

Asıl sayfanın linkini koyacaktım fakat sayfanın linki silindiğinden dolayı koyamıyorum :(

+EKRAN GÖRÜNTÜLERİ:
QPYrM3.png
7BX0AW.png
4pqB1L.png
Or91VZ.png
zGlPaY.png
GZ28P2.png
yGo7NL.png


+GEREKLİ DOSYALAR

-PreLoader USB VCOM Driver:
preloader_usb_vcom.rar
-Android ADB Interface:
android_adb_interface.rar
-SP Flash Tool:
SP Flash Tool v5.1916 - Download SmartPhone Flash Tool
-Resurrection Remix 5.8.5:

Resurrection Remix 5.8.5 By FurkaN RR-N-v5.8.5-20171023-CASPER_VIA_M1-Official 08d5142d36 Android Nougat 7.1.2 NJH47F for Casper VIA M1 : Resurrection Remix : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
-Wiko Fever SE V11:
https://support.wikomobile.com/maj/FEVER_SE_V11.zip

Wiko Fever Special Edition (SE) Android Marshmallow 6.0 V11 MRA58K Factory Image : Wiko : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
https://web.archive.org/web/20220503160812/https://support.wikomobile.com/maj/FEVER_SE_V11.zip
-Wiko Fever V34:
https://support.wikomobile.com/maj/FEVER_Marshmallow_V34.zip
Wiko Fever Android Marshmallow 6.0 V34 MRA58K Factory Image : Wiko : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
https://web.archive.org/web/2022042....wikomobile.com/maj/FEVER_Marshmallow_V34.zip
-Maui Meta:
SP_Meta_v9.1724.0.00
-TWRP Marshmallow Recovery:
TWRP_Wiko_Fever_M.rar
-Android Platform Tools:
platform-tools_r29.0.2-windows.zip


+ÇALIŞANLAR
-Dahili SD Kart (Adopted Storage ve External Storage)
-Bluetooth
-Kamera
-FM Radyo
-GPS
-RIL (Aramalar,SMS,Hücresel...)
-Güvenli Mod
-Sensörler
-Tema Motoru (OMS)
-USSD Kodları
-Whatsapp & YouTube Media oynatma
-Wi-Fi
-Pusula
-MTP (Medya Transfer Protokolü) ve PTP (Fotoğraf Transfer Protokolü) modu
-Mikrofon

+ÇALIŞMAYANLAR
-ROM'da gördüğüm kadarıyla çalışmayan birşey yok.

+ROM’U YÜKLEME REHBERİ
!!!DİKKAT!!!:RR'nin IMEI’yi algılayabilmesi için ilk önce Wiko Fever’in ROM’unun yüklenmesi, daha sonra da MAUI Meta’dan IMEI’nin yerine konması gerekmektedir.


==00.(İsteğe bağlı,FAKAT ÖNERİLİR) Herhangi birşey yanlış giderse tam bir NANDroid ve İç Depolama (İç Depolamayı kendiniz yedekleyin çünkü TWRP İç Depolamayı (/data/media) yedeklemiyor) yedeği alın.
==01.Telefonunuzu kapatın. Telefonunuz en ama en düşük %50 şarjlı olmalıdır fakat her ihtimale karşı telefonunuzu %100 şarj edin.
==02.Bundan sonra depderiiiiin bir nefes alın SP Flash Tool’ü açın.
==03.İndirme Yöneticisi’ni (DA) ve Wiko Fever SE V11’e ait scatter dosyanızı seçin (Wiko Fever SE V11 Casper VIA M1’de ki Anabant’ı direk algılayan tek ROM. Eğer direk V34’ü yüklerseniz MAUI Meta’da “No supported MODEM” diyecektir, kısacası IMEI’nizi restore edemeyeceksiniz).
==04.İndirme modunu “Download only” den “Format All + Download”a değiştirin ve Download’a tıklayın (Bu işlemin NVRAM’i dolayısı ile IMEI’yi sileceğini unutmayın ama maalesef SE V11’i yüklemenin tek yolu bu çünkü SE V11’de apedata diye extra bir bölüm var, bundan dolayı ROM Download only modunda yüklenemiyor.).
==05.Telefonunuzu bilgisayara kapalı halde bağlayın ve SP Flash Tool ROM’u EMMC çipine indirmeye başlayacaktır.
==06.Eğer indirme işlemi (İnternetten indirme değil, ROM’un telefona yüklenmesi :emoji_slight_smile: ) başarılı bir şekilde tamamlanırsa büyük yeşil bir tikin çıkması gerekir. Telefonu bilgisayardan çıkarın.
==07.Bundan sonra bu sefer Wiko Fever’in V34 ROM’unun scatter dosyasını seçin.
==08."Format all + download" olan indirme modunu "Firmware Upgrade" moduna değiştirin ve "Download"a tıklayın.
==09.Telefonu bilgisayarınıza yeniden kapalı biçimde bağlayın ve ve SP Flash Tool EMMC çipindeki ROM’u güncellemeye başlayacaktır.
==10.Eğer güncelleme başarılı bir şekilde tamamlanırsa büyük yeşil bir tikin çıkması gerekir.
==11.Şimdi IMEI’niz NVRAM’den silindi.Flashlama işlemi bittikten hemen sonra MAUI Meta yoluyla IMEI’nizi yeniden NVRAM’e yerleştirin.
==12.IMEI’nizi yeniden telefona yazmak için ilk önce bilgisayar ve telefon arasındaki kablo bağlantısını kesin.
==13.MAUI Meta’yı yönetici olarak açın,"Smart Phone"a tıklayın,"Reconnect"e tıklayıp telefonunuzu kapalı olarak bilgisayara bağlayın.
==14.Eğer bağlantı başarılı olursa MAUI Meta’da “Connected with target”, telefonda ise sol alt köşede “META Mode” der.
==15.Action menüsündeki “Change NVRAM database”yi tıklayın.Eğer uygulama "Tool can load NVRAM database from target" derse Yes’e tıklayın.Eğer bir dosya bulma penceresi açılırsa "BPLGUInfoCustomAppSrcP_MT6735_S00_MOLY_LR9_W1444_MD_LWTG_MP_V79_P4_1_lwg_n" dosyasını bulun.
==16.Sonra MAUI Meta’nın NVRAM databasesini yüklemesini bekleyin. NVRAM databasesi yüklendikten sonra, "IMEI download"a tıklayın.
==17.Açılan pencerede SIM_1’deki IMEI kutusuna IMEI numaranızın ilk 14 hanesini girin. Son hane Checksum kutusunda çıkacaktır.
==18."Download IMEI"ye tıklayarak yazmış olduğunuz IMEI numarasının NVRAM’e yazılmasını sağlayın. Eğer IMEI NVRAM’e yazıldıysa "Download IMEI successfully to target" diyecektir.
==19.”IMEI Download” penceresini kapatın ve "Disconnect"e tıklayarak programla telefon arasındaki bağlantıyı kesin. Daha sonra bilgisayarla telefon arasındaki bağlantıyı kesin.
==20.Telefonu açıp çıkan adımları tamamlayın.
==21.Ayarlar’a gidin,”Telefon hakkında”ya gelin,yapı numarasına 7 defa basıp Geliştirici Ayarları’nı açın,geriye gidip “Geliştirici ayarları”ndan “OEM kilidini açmaya izin ver” ile “USB hata ayıklamasını bağla”yı aktifleştirin.
==22.Telefonunuzu bilgisayara bağlayın,bilgisayarda yönetici haklarına sahip bir komut satırı açın, sonra platform-tools klasörüne “cd X:\platform-tools” komutuyla gidin, komut satırına daha sonra “adb devices” deyin, eğer telefonda USB hata ayıklamaya izin verin derse “Tamam” deyin. Eğer tamama geç basarsanız komut satırında “unauthorized” diyebilir ama endişelenmeyin, daha sonra komut satırında “adb reboot bootloader” deyip cihazı fastboot moduna alın.
==23.Eğer telefon fastboot moduna girdiyse sol altta “FASTBOOT Mode” diyecektir. Böyle diyorsa komut satırına “fastboot devices” deyip bağlantıyı gözden geçirin. Eğer seri numaranız çıkıpta yanında “device” diyorsa cihazınız fastboot’tadır. Emin olduktan sonra komut satırına “fastboot oem unlock” deyin. Telefonun kilidini açmak için Ses Yükseltme tuşuna basın. Eğer komut satırında OKAY diyorsa kilit açılmıştır.
==24.Telefonunuzu güç tuşuna uzun basarak kapatın.
==25.Daha sonra telefonunuzu açın. Bu esnada telefon 2 defa yeniden başlayacak. Çünkü telefondaki tüm kullanıcı verilerini silinmesi gerekiyor (Merak etmeyin sistem bölümü silinmeyecek :emoji_slight_smile: ). Telefon yeniden açıldığı zaman telefonun kurulumunu yeniden tamamlayın.
==26. Ayarlar’a gidin,”Telefon hakkında”ya gelin,yapı numarasına 7 defa basıp Geliştirici Ayarları’nı açın,geriye gidip “Geliştirici ayarları”ndan “OEM kilidini açmaya izin ver” ile “USB hata ayıklamasını bağla”yı aktifleştirin.
==27.Telefonunuzu bilgisayara bağlayın,bilgisayarda yönetici haklarına sahip bir komut satırı açın, sonra platform-tools klasörüne “cd X:\platform-tools” komutuyla gidin, komut satırına daha sonra “adb devices” deyin, eğer telefonda USB hata ayıklamaya izin verin derse “Tamam” deyin. Eğer tamama geç basarsanız komut satırında “unauthorized” diyebilir ama endişelenmeyin, daha sonra komut satırında “adb reboot bootloader” deyip cihazı fastboot moduna alın.
==28.Eğer telefon fastboot moduna girdiyse sol altta “FASTBOOT Mode” diyecektir. Böyle diyorsa komut satırına “fastboot devices” deyip bağlantıyı gözden geçirin. Eğer seri numaranız çıkıpta yanında “device” diyorsa cihazınız fastboot’tadır. Emin olduktan sonra komut satırına komut satırında “fastboot flash recovery recovery.img“ diyerek Marshmallow için TWRP’i telefona yükleyin.
==29.Telefonunuzu kapatıp recoverye girmek için ses açma ve güç tuşuna aynı anda basın.
==30.Recovery’e gelince Unmodified System Partition uyarısı gelirse çubuğu sağa kaydırarak sistem bölümünün değişikliğe uğrayabilmesini sağlayın.
==31.Daha sonra Wipe kısmına gelip tüm dahili depolamayı silin (Dalvik Cache,Cache,System,Data,Internal Storage)
==32.Daha sonra ana menüye gelip Reboot kısmına gelin. Burada Recovery’i seçin. No OS Installed diye bir uyarı gelirse çubuğu sağa kaydırın.
==33.Sonra Restore kısmına girip RR-5.8.5_ByFurkaN'ı seçip tüm bölümleri restore edin. Sonra ise Install’a basıp RR'nin ekran döndürme fixinin zipini (MM-Sensor-Fix.zip) çubuğu sağa kaydırıp ekran dönme fixinin yüklenmesini sağlayın.
==34.Daha sonra dalvik önbelleği ve önbelleği silip telefonu RR'ye yeniden başlatın.
==35.Bundan sonrası size kalmış, isterseniz Xposed’i, isterseniz Busybox’u yükleyin :emoji_slight_smile: .

!!!NOT!!!:NVRAM silindiğinden dolayı Wi-Fi ağlarında uyarı amaçlı "NVRAM WARNING: Err = 0x10" diye extra bir ağ daha var. Wi-Fi'ye bağlanmada sorun olmadığından dolayı bunu es geçebilirsiniz.
 
Son düzenleme:

EmirhanÇelikz

Kayıtlı Üye
Allah bu romu yapamadan razı olsun. Güzel modmuş. İnşallah yükleyeceğim
[automerge]1564829967[/automerge]
Mobil veri açıldığında çalışıyor değil mi? Çünkü madOS yüklediğimde mobil veriyi açıyorum ancak kullanamıyodrum. Şu an stock 6 kullanıyorum. Eğer mobil veri çalışıyorsa yüklerim bu romu.
 

Osman Kovan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Allah bu romu yapamadan razı olsun. Güzel modmuş. İnşallah yükleyeceğim
[automerge]1564829967[/automerge]
Mobil veri açıldığında çalışıyor değil mi? Çünkü madOS yüklediğimde mobil veriyi açıyorum ancak kullanamıyodrum. Şu an stock 6 kullanıyorum. Eğer mobil veri çalışıyorsa yüklerim bu romu.
Wiko Fever'in yazılımları yüklendiğinde mobil veri çalışıyor. VIA M1'in stoğundansa kilavya59'un modem fixinin flashlanması gerekiyor. ROM'da neredeyse farkettiğim hata yok diyebilirim :D Bu ROM'da herşey tam tıkır çalışıyor :D madOS kısmında ise muhtemelen VIA M1'in stok ROM'unu kullandığınızdan bu problem olmuştur. Wiko Fever'in yazılımları kullanıldığında mobil veri de mis gibi çalışıyor.
 
Son düzenleme:

EmirhanÇelikz

Kayıtlı Üye
Wiko Fever'in yazılımları yüklendiğinde mobil veri çalışıyor. VIA M1'in stoğundansa kilavya59'un modem fixinin flashlanması gerekiyor. ROM'da neredeyse farkettiğim hata yok diyebilirim :D Bu ROM'da herşey tam tıkır çalışıyor :D madOS kısmında ise muhtemelen VIA M1'in stok ROM'unu kullandığınızdan bu problem olmuştur. Wiko Fever'in yazılımları kullanıldığında mobil veri de mis gibi çalışıyor.
Peki rom Türkçe mi?
 

Osman Kovan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Peki rom stabil mi?
Bunu ciddi söylüyorum, bu ROM stok ROM'dan bile daha stabil. Neredeyse hiç crash olmadı (hatta hiç :D ). VIA M1'in Marshmallow stok ROM'unda bir AnTuTu testinde takılıyordu ("Image Processing Fisheye" kısmında) ve bir oyunun bir bölümünü de geçmiyordu. Bu ROM'da denedim hepsi çalıştı :)
 
Son düzenleme:

Osman Kovan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
ben telefonu açtığım an ekran kapanıyor/kararıyor ama açılmıyor ses geliyo ama ekran kapalı kapatma tuşuna basınca ekran kilitleme sesi geliyor yardımcı olur musunuz
O bazen olabiliyor. Biraz beklerseniz; eğer SIM kartınız varsa size SIM kartınızın PIN kodunu soracaktır veya SIM kartınız olmayıp ta ekran kilidi belirlemişseniz kilit ekranına girecektir.
 

Osman Kovan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Şuan twrp recovery yüklü. Twrp menüsünden backup olarak direk yükleyebilecek miyim ?
Evet
[automerge]1570266605[/automerge]
1-Sound fix dosyasının içindeki "system" klasörünü SD karta veya dahili depolamaya kopyalayın.
2-TWRP'e geçip Advanced'den File Explorer'a girin.
3-SD kart veya dahili depolamadan "system" klasörünü bulun.
4-"system" klasörüne girip sağ alttaki klasöre basın.
5-Buradan "Copy"e basıp kök "/" dizinine "system" klasörünü kopyalayın.
6-Bundan sonra telefonu yeniden başlatabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

oguzhan01

Kayıtlı Üye
Uğraşsamda yükledim sonunda stock roma göre aşşşırı akıcı ve pil daha optimize gitti, ilk yüklediğimde ekran gidip geliyordu kurulum tamamlanınca düzeldi yapanın ellerine sağlık.
 

Osman Kovan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
ekran beni kanser etti :D
Evet, ilk açılışta ROM orta ile az arası yavaş çalışıyor. Bu durumun nedeni ROM'un baya ağır olması (Ağır olmasından kastım ROM'da bayağı bir içeriğin olması.). Daha sonraki açılışlarda ve ayrıca fazla program yüklenmezse gayet hızlı açılıyor.
 
türk porno porno porno izle eryaman escort diyarbakır escort
Üst